Slik får du bedre struktur på studiehverdagen

Våre rådgivere deler tips som hjelper deg til å få en god struktur på studiehverdagen din.

Det å planlegge dagene sine gjør at kropp og hode forbereder seg til innsats. Det gir deg litt kontroll og gjør det lettere å evaluere egen innsats.

Videre ønsker vi å hjelpe deg med å få gode arbeidsvaner, slik at du bruker tiden mer effektivt!

Og en ting til før vi starter: motivasjon bør ikke være en forutsetning for å jobbe med studier. Da kan du risikere å bli sittende lenge og vente. Prøv å styre hverdagen etter en plan, ikke om du har lyst til å studere eller ikke.

  • Studiedagbok
    Studiedagboken kan være et viktig verktøy fremover til eksamen. Den hjelper deg med å planlegge dagene dine, og inviterer til en definert start og en definert slutt. Altså; den hjelper deg med å sette rammer.

  • Start i det små
    Start dagen med repetisjon av gårsdagen. Bruk 15-20 minutter til å friske opp notater, power point eller tekst i et kapittel. På den måten henter du frem glemt informasjon. Når du så gyver løs på de neste øktene vil du kunne koble gammel og ny informasjon bedre. Du får bedre innlæring og bedre forståelse, da informasjon hektes sammen.

    De påfølgende øktene kan ha maks 45 min varighet, så pause. Det er lettere å motivere seg for korte økter. Planlegg så konkret så mulig når du skriver opp hva du skal gjøre. Eks: skumlese de to første kapitlene i en bok.

  • Læringsutbytte
    Læringsmål er viktig. Skriv ned hva du ønsker å oppnå med dagen: hva vil du finne ut av, hva skal du lære/forstå. Med ett blir arbeidsdagen mer motiverende og tydelig, for det du gjør leder frem til noe konkret. Veldig kjekt å kunne oppsummere uken på fredag med konkrete læringsmål for hver dag som har gått.

  • Evaluer egen innsats
    Hva fikk du gjort? Eller hva gjorde du i stedet? Hva bruker du egentlig tiden på? Vær nysgjerrig, ikke dømmende.
     
  • Hva trenger du?
    Hvilke hindringer møter du på og hva trenger du å endre på? Ved å identifisere mentale eller andre barrierer er det lettere å finne løsninger som kan hjelpe deg videre. Se etter muligheter, del bekymringer med andre, be om hjelp eller kanskje senke forventningene du har til deg selv?