Eksterne tilbud

Under har vi samlet en rekke alternative helsetjenester vi samarbeider med. Dette er lavterskeltilbud som du selv kan kontakte uten henvisning.

Blå Kors Kompasset

Blå Kors Kompasset er et tilbud til unge mellom 13 og 35 år som har vokst opp i familier med alkohol- eller andre rusproblemer. Tilbudet er gratis og krever ingen henvisning. Du kan selv ta kontakt via kompassets nettsider: Blå Kors Kompasset avdeling Bergen (blakors.no). 

BlAY= Kors Kompasset logo.jpg


eMeistring

Ønsker du behandling for depresjon, panikklidelse eller sosial fobi? Kunne du tenke deg å forsøke internettbehandling med veiledning fra terapeut? I eMeistring har vi plass til flere pasienter. Ta kontakt på hjemmesiden vår www.eMeistring.no så finner vi sammen ut om dette kan hjelpe deg.

fb_logo.jpg

URO

Mye festing i det siste? Stresser du ned med rus? På tide å snakke om det?
URO-teamet ønsker kontakt med deg før problemene blir store og rusbruken blir for vanskelig å takle. URO (Ung Rus Oppdagelse) er et gratis tilbud som skal gi unge mellom 15 og 25 år enklere og raskere tilgang på hjelp for rusproblem. Du kan ta direkte kontakt med URO-teamet på telefon. Ring eller send SMS på telefon 415 24 141 mellom 08:00 og 15:30 alle hverdager. Også de som er bekymret for noen, kan ta kontakt med URO-teamet om det er noe de lurer på. Her kan du lese mer om URO (helse-bergen.no).

URO.png

ROS

ROS tilbyr råd, støtte og veiledning til dem som syntes tanker rundt mat, kropp og vekt tar for stor plass i hverdagen deres, eller deres pårørende. Vi tilbyr rådgivning via chat, telefon, e-post, video og fysisk ved vårt senter i Bergen. Tilbudet er gratis og man trenger ingen henvisning. Bestill time ved å sende mail til bergen@nettros.no eller se vår nettside: nettros.no.

ROS Logo.jpg

Frisklivssentralen

Frisklivssentralen skal fremme fysisk og psykisk helse, og forebygge eller begrense utvikling av sykdom. Målgruppen er alle som ønsker støtte til å endre levevaner og mestre helseutfordringer. Vi tilbyr ulike kurs i tillegg til åpen og gratis utetrening til alle - "Finn formen med Friskliv". Mer info om oss og tilbudet vårt finner du på Bergen Kommune - tilbud ved Frisklivssentralen.

Logo frisklivssentralen.jpg

Rask Psykisk Helsehjelp

Et gratis tilbud til deg som er over 18 år og som bor i bydelene Årstad og Bergenhus, og for deg som er over 16 år og bor i Arna. Har du symptomer på mild til moderat angst, depresjon, søvnvansker eller begynnende rusutfordringer? Ta kontakt med oss på raskpsykisk.helsehjelp@bergen.kommune.no så tidlig som mulig slik at ikke plagene utvikler seg og blir alvorlige.
Bergen kommune.png