Bolig

Oppdatert: 16. august 2021

Sammen følger situasjonen rundt koronaviruset fortløpende og forholder oss til Folkehelseinstituttets (FHI) anbefalingerDersom det er informasjon som berører deg som beboer direkte, vil du bli kontaktet av oss på e-post eller telefon. Det er viktig at du sjekker Min side for å se at vi har korrekt kontaktinformasjon til deg. 

 
Her kan du lese informasjon fra FHI og holde deg oppdatert på tiltak og bestemmelser. Du kan også ringe deres informasjonstelefon 815 55 015
 
 • Det viktigste du kan gjøre nå:
 • God hygiene.
 • 1 meter avstand til andre der det er mulig, ute og inne.
 • Gå ut av situasjoner der en meters avstand til andre er vanskelig å holde, om du ikke har munnbind.
 • Test deg ved mistanke om smitte.
Botilbudet:
 • Vi har åpent i fellesstuen i blokk 4 (Gråtto), maks 20 personer. De som er fullvaksinert, eller har 1. dose for min. 3 uker siden, regnes ikke med i antallet. Vi oppfordrer uansett til å samles ut når det er mulig.
Karantene eller isolasjon
Du bør lese deg opp på FHI.no vedrørende karatenebestemmelsene hvis du er usikker.  
Det er viktig at du informerer oss dersom du er i karantene eller isolasjon i en av våre boliger. Send oss mail på bolig.stord@sammen.no. 

Må du i karantene i en av våre boliger vil vi følge deg opp, og sørge for at dine daglige behov blir i varetatt. 

Mistenker du at du er syk?
Hvis du tror du kan være smittet, har symptomer eller vært i nærkontakt med smittet bør du teste deg. Les mer om kommunens testprosedyrer. Du bør holde deg hjemme og unngå kontakt med andre frem til du har fått snakket med helsepersonell eller eventuelt er helt symptomfri. Ikke møt opp på legekontor eller legevakt uten avtale.

Kan jeg ha besøk på studentboligen min?
Vi har åpnet opp for å ha besøk på studenthybelen, men med visse begrensninger. Vi oppfordrer til å møtes utendørs hvis avstand ikke er mulig. 
Vi ber våre beboere om å ikke ta imot besøkende fra kommuner med høyt smittetrykk på sin hybel eller på fellesrom. 
Ved besøk hjemme regnes ikke beskyttede (fullvaksinerte, de med 1 dose vaksine etter tre uker, de som har hatt covid-19 siste 6 måneder) med i antallsbegrensningen, men det må fortsatt være mulig å holde avstand.

Er det trygt å være i Sammen sine boliger nå? 
Det er like trygt å oppholde seg i våre boliger som andre steder. Vi følger situasjonen nøye, og iverksetter tiltak etter anbefaling fra smittevernkontoret. Vi har økt renhold på alle våre bygg, og vi følger nøye opp de som er satt i eller blir satt i karantene eller isolasjon i samarbeid med kommunen. 

De som benytter seg av fellesrom må hele tiden være oppmerksom på avstand til andre og at det kun er begrenset antall personer samlet.

For personer som er i karantene ber vi dere om å ikke oppholde  felleskjøkken eller andre rom hvor andre ferdes. 

Hvordan kan jeg forebygge smitte?
Det er viktig at alle tenker forebygging og at alle tar dette alvorlig for å hindre smitte mot andre, og da spesielt med tanke på personer i risikogrupper.
 • Vask hendene grundig, og bruk papirlommetørkle foran munn og nese når du hoster eller nyser. Kast papiret etterpå.
 • Tørk over overflater som telefon og PC jevnlig med alkoholholdig desinfisering.
 • Vi oppfordrer alle våre beboere til å være nøye med hygiene og vask på alle fellesområder de benytter seg av, spesielt bordflater, dørhåndtak og område rundt komfyr og vask.
 • Bruk sunn fornuft med tanke på omgang med andre og når du oppholder deg i samfunnet generelt.
 • Være snille med hverandre. Vis omsorg og respekt for andres behov og ønsker.