Bolig

Oppdatert: Klokken 10.00 - 17. mars

Sammen følger situasjonen rundt koronaviruset fortløpende og forholder oss til Folkehelseinstituttets anbefalinger. Du kan holde deg oppdatert på våre nettsider. Her vil vi legge ut informasjon fra Sammen og hvordan situasjonen påvirker våre tjenester. Dersom det er informasjon som berører deg som beboer direkte, vil du bli kontaktet av oss på e-post eller telefon. Det er viktig at du sjekker Min side for å se at vi har korrekt kontaktinformasjon til deg. 

Forebygging av smitte
Det er viktig at alle tenker forebygging og at alle tar dette alvorlig for å hindre smitte mot andre, og da spesielt med tanke på personer i risikogrupper.

  • Vask hendene grundig, og bruk papirlommetørkle foran munn og nese når du hoster eller nyser. Kast papiret etterpå.
  • Tørk over overflater som telefon og PC jevnlig med alkoholholdig desinfisering.
  • Vi oppfordrer alle våre beboere til å være nøye med hygiene og vask på alle fellesområder de benytter seg av, spesielt bordflater, dørhåndtak og område rundt komfyr og vask.
  • Unngå å samles på felleskjøkken og fellesstuer
  • Bruk den tiltenkte inngangen til blokken der du bor. Eks: bor du i blokk 10 bruker du inngangen i blokk 10 og ikke gjennom gangen i de andre blokkene
  • Ikke opphold dere i ganger unødvendig
  • Bruk sunn fornuft med tanke på omgang med andre og når du oppholder deg i samfunnet generelt.
  • Være snille med hverandre. Vis omsorg og respekt for andres behov og ønsker.

Karantene

Det har dessverre vært noe misforståelser rundt dette med karantene og isolasjon. Du kan lese konkrete råd om dette på fhi.no. Det blir i dag sendt ut ny melding fra HVL til sykepleierstudentene og deres instrukser mtp på praksis. For alle andre gjelder minst mulig omgang med andre for å hindre smitte, men skulle man kjenne symptomer på forkjølelse bør man velge å holde seg i hjemme og unngå helt omgang med andre, til et døgn etter man er symptomfri. Karantene bestemmelsene gjelder ikke automatisk andre i hjemmet eller for andre dere deler fellesområder med, men man må være ekstra oppmerksom på utvikling av symptomer.

 

Har du spørsmål om Korona? 
Hvis du ikke finner svar på www.fhi.no kan du ringe deres informasjonstelefon på: 815 55 015.

 

Mistenker du at du er syk?
Hvis du har behov for akutt hjelp, ring fastlegen. Dersom du ikke får tak i fastlegen, ring legevakten på 116 117. Du trenger ikke kontakte helsevesenet for testing. Dette forbeholdes spesielle risikogrupper. Du bør holde deg hjemme og unngå kontakt med andre. Ikke møt opp på legekontor eller legevakt uten avtale.

Har du spørsmål må du også gjerne kontakte oss på bolig.stord@sammen.no

 

Hvordan skal vi forholde oss på studentboligene?

Vi ber våre beboere om å ikke ta imot besøkende som har symptomer på forkjølelse og hoste. Vi oppfordrer dere til å ikke å besøke hverandre unødig, eks. kun hvis man skal hjelpe noen med handling/ mat o.l. En generell anbefaling fra oss vil være at dere oppholder dere minst mulig i felles arealer som ganger og kjøkken/ fellesrom og begrens opphold til den gangen du bor i. Bruk den faktiske inngangen til din blokk og ikke gå gjennom andre ganger. Få frisk luft gjennom å gå en tur i naturen. Gi vennlig beskjed til noen om du mener de ikke overholder våre anbefalinger.

 

Er du i karantene eller isolasjon?
Det er viktig at du informerer oss dersom du blir satt i karantene eller isolasjon i en av våre boliger. Send oss en e-post på bolig.stord@sammen.no.

Vi har jevnlig dialog med de som allerede sitter i karantene hos oss, og sammen med kommunen sørger vi for de får sine daglig behov dekket.

 

Er det trygt å være i Sammen sine boliger nå?
Det er like trygt å oppholde seg i våre boliger som andre steder. Vi følger situasjonen nøye, og iverksetter tiltak etter anbefaling fra Smittevernkontoret. Vi har økt renhold på alle våre bygg, og vi følger nøye opp de som er satt i karantene eller isolasjon. Vi forsøker å informere dere så godt vi kan om situasjonen, men det er nå viktig at dere også leser dere opp i de rette mediene og forholder dere til myndighetens råd.