Bolig

Oppdatert: 11. august

Sammen følger situasjonen rundt koronaviruset fortløpende og forholder oss til Folkehelseinstituttets (FHI) anbefalingerDersom det er informasjon som berører deg som beboer direkte, vil du bli kontaktet av oss på e-post eller telefon. Det er viktig at du sjekker Min side for å se at vi har korrekt kontaktinformasjon til deg. 

Her kan du lese om haugesund kommunes tiltak for forebygging:
Her kan du lese informasjon fra FHI og holde deg oppdatert på tiltak og bestemmelser. Du kan også ringe deres informasjonstelefon 815 55 015

Mistenker du at du er syk?
Hvis du tror du kan være smittet eller har symptomer, ring fastlegen din. Dersom du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt 116 117. Du bør holde deg hjemme og unngå kontakt med andre frem til du har fått snakket med helsepersonell eller eventuelt er helt symptomfri. Ikke møt opp på legekontor eller legevakt uten avtale.

Karantene eller isolasjon
Det kan hende noen av dere må være i karantene en periode. Du bør lese deg opp på FHI.no vedrørende karatenebestemmelsene hvis du er usikker.  
Det er viktig at du informerer oss dersom du er i karantene eller isolasjon i en av våre boliger. Send oss mail på bolig.stord@sammen.no. 
Må du i karantene i en av våre boliger vil vi følge deg opp, og sørge for at dine daglige behov blir i varetatt. 

Kan jeg ha besøk på studentboligen min?
Vi ber våre beboere om å ikke ta imot besøkende på sin hybel eller invitere andre på fellesrom tilknyttet hybelen sin.
Det er kun beboere som tilhører felleskjøkken, som skal bruke det. Det skal ikke arrangeres fester eller sosiale sammenkomster på felleskjøkken. 

Er det trygt å være i Sammen sine boliger nå? 

Det er like trygt å oppholde seg i våre boliger som andre steder. Vi følger situasjonen nøye, og iverksetter tiltak etter anbefaling fra smittevernkontoret. Vi har økt renhold på alle våre bygg, og vi følger nøye opp de som er satt i eller blir satt i karantene eller isolasjon i samarbeid med kommunen. 

Fellesrom i våre bygg er åpne for beboere til knyttet de respektive hybler, men vi vurdere situasjonen fortløpende og kan komme til å stenge ved behov.

For personer som er i karantene ber vi dere om å oppholde dere minst mulig på felleskjøkken og har fokus på hygiene. 

Hvordan kan jeg forebygge smitte?

Det er viktig at alle tenker forebygging og at alle tar dette alvorlig for å hindre smitte mot andre, og da spesielt med tanke på personer i risikogrupper.

  • Vask hendene grundig, og bruk papirlommetørkle foran munn og nese når du hoster eller nyser. Kast papiret etterpå.
  • Tørk over overflater som telefon og PC jevnlig med alkoholholdig desinfisering.
  • Vi oppfordrer alle våre beboere til å være nøye med hygiene og vask på alle fellesområder de benytter seg av, spesielt bordflater, dørhåndtak og område rundt komfyr og vask.
  • Bruk den tiltenkte inngangen til blokken der du bor. 
  • Ikke opphold dere i ganger unødvendig
  • Bruk sunn fornuft med tanke på omgang med andre og når du oppholder deg i samfunnet generelt.
  • Være snille med hverandre. Vis omsorg og respekt for andres behov og ønsker.