Søk bolig hos oss!

Informasjon om søknadsprosessen.
Hvem kan søke?
Alle studenter ved en utdanningsinstitusjon tilknyttet Sammen, som har fylt 18 år kan søke om studentbolig. Andre studenter kan også søke, men vil ikke bli prioritert. 

Du kan lese mer om dette i vårt tildelingsreglement.

Søknadsfrist
Du kan søke boliger gjennom hele året, men de som ønsker bolig fra høstsemesteret bør søke før 15. mai. Hovedtildelingen starter 16. mai. Har du søkt før dette vil mulighetene være større for å få det du ønsker deg. Ellers i året tildeles ledige boliger fortløpende. 

Hvor søker jeg?

Søknadsbehandling
Du kan gjøre endringer i søknaden din helt frem til du eventuelt får tildelt en studentbolig.

Tildeling av bolig
For tildeling av boliger fra august begynner vi å sende ut leieavtaler fra 16. mai. Resten av året sender vi ut leieavtalene fortløpende.

Dersom vi kan oppfylle ditt ønske om studentbolig, vil du få melding på e-post om dette. For å takke ja til tilbudet må du signere med BankID eller SMS, i henhold til svarfristen på kontrakten.  Husk at depositumet må være betalt innen samme frist som for å signere avtalen. Faktura for depositum finner du på Min side.

Hvor lenge kan jeg bo i boligen?
Du kan bo hos oss i opptil fem år, men må signere ny kontrakt hvert år.

Jeg vet ikke om jeg får studieplass til høsten
Du kan likevel søke og eventuelt kansellere kontrakten etter følgende regler (gjelder kun leieavtaler fra 1. august):
  • Dersom du gir beskjed får 25.  juli vil vi løse deg fra avtalen og returnere ditt depositum så fort som mulig.
  • Kansellerer du avtalen etter 25. juli vil det bli behandlet som en ordinær kansellering og du må forholde deg til vilkår for oppsigelse, jfr. leieavtalens § 2.

Melding om kansellering må sendes skriftlig til bolig.stord@sammen.no. Husk å oppgi kontonummeret ditt for tilbakebetaling av depositumet.

Spesielle omstendigheter
Dersom du har behov for et spesielt bomiljø¸ eller en tilrettelagt bosituasjon er det viktig at Sammen Bolig får beskjed om dette før søknadsfristen. Vennligst last opp dokumentasjon på dette på Min side (registrere henvendelse). Du kan også sende dokumentasjon på epost til bolig.stord@sammen.no.

Studentboliger for funksjonshemmede
Vi tilbyr tilrettelagte studentboliger til funksjonshemmede. Husk å opplyse om dine behov i søknaden.

Barn
Dersom du har eller venter barn kan du søke familiebolig. 

Husdyr
Dyrehold er dessverre ikke tillatt i våre boliger. Unntak gjøres for førerhunder.

En del av vår kommunikasjon foregår via e-post. Det er derfor veldig viktig at du sjekker at e-post fra Sammen ikke havner i spam-mappen din. Dersom den gjør det er det viktig at du endrer innstillingene dine.