Gulrotsuppe
Ingredisenser:
12 Gulrøtter
80 g peanøttsmør (kan sløyfas)
1 ts kokosolje eller olivenolje
400 ml kokosmjølk
1 Raudlauk
1 ts finhakka kvitlauk
1 ts red curry paste
720 ml grønnsaksbuljong eller annan type vegetarbuljong
Salt
Pepar
Ein handfull fersk koriander og hakka peanøtter til servering (kan sløyfas)
Slik gjer du:
1. Kutt opp lauk og kvitlauk og legg det i ei gryte med oliven-/kokosolja og steik til lauken er mjuk. Ha i red curry pasten og steik nokre minuttar til.
2. Kutt opp gulrøttane i staver. Ha i buljongen, kokosjølka og gulrøttane i gryta. Varm blandinga til kokepunktet, skru så ned varmen til medium varme, dekk til gryta med lokket og la det putre til gulrøttane er mjuke (cirka 20-30 minuttar)
3. Ha i peanøttsmøret og rør om til det er god blanda inn i miksen. Ta gryta av plata og bruk ein handmiksar til blandinga er smooth.
4. Smak til med salt og pepar
5. Server med hakka peanøtter og fersk koriander
Velbekomme!