Finn din greie

Studietiden gir deg en flott mulighet til å finne din lidenskap eller interesse. Enten du allerede har en ide om hva du liker, eller om du er klar for å utforske det ukjente, kan engasjement i studentlivet hjelpe deg med å finne din greie.

Liker du å dykke, diskutere politikk eller å feste? Eller har du en helt andre interesser eller ikke funnet din greie enda? Uansett hva du vil, så er studietiden en super mulighet for å finne din greie!

 

Hvilke greier kan du gjøre?

I Haugesund er det 4 studentforeninger og 3 interesseorganisasjoner.

Studentidrett: Det finnes både profesjonelle studentidrettslag som krever mye innsats, men også idrettslag som er langt mer lavterskel.  Vi har HSI - Haugesund studentidrettslag. Det er for deg som liker idrett og lagspill. Alle medlemmene får tilgang til treningsrommet på campus. 

Studentpolitikk: Er du engasjert i nasjonal eller lokalpolitikk har flere parti enten egne ungdomsparti eller studentlag. Om engasjementet er mer rettet mot studiesituasjonen har hver institusjon sitt eget studentdemokrati.

Studentkultur: Er du en dreven quizmaster, eller ønsker å arrangere temafester, kan studentersamfunnet være noe for deg. 

Dette var bare noen få av organisasjoner som finnes.

 

Men hva får du egentlig ut av å gjøre din greie?

Sosialt miljø: Det er gode muligheter til å finne gode venner gjennom en studentorganisasjon. Når vi er med i en studentorganisasjon, har vi en tendens til å ha like interesser, og dette er gode forutsetninger når vennskap skal bygges.

Erfaring og nettverksbygging: Dette er vanskelig å snakke om dette uten å bruke klisjer som «det er utrolig viktig for CV-en». Men klisjeer er ofte til for en grunn. I en søknadsprosess kan det være nettopp det ene styrevervet som lander deg drømmejobben. Gjennom å være med i en studentorganisasjon lærer du mye om deg selv, samhandling med mennesker, ansvar, og kanskje spisset kompetanse som budsjettansvar eller lignende. Det er overraskende hvor mange egenskaper som er overførbar fra frivillighet til arbeidslivet!  

Være med i et aktivt studentmiljø. Å være med i en miljøgruppe eller å arrangere fester for medstudenter på campus bidrar til at andre trives. Følelsen av å se publikum smile av dine vakre toner eller å søke penger slik at organisasjonen får dratt på studietur til Berlin, kjennes godt.

 

Hvor finner du din greie?

  • Stand
  • Infomøter
  • Prøvetrening
  • SoMe

 

Hva om min greie ikke finnes, og jeg vil lage en ny greie?

Om du mot formodning ikke skulle finne en organisasjon for dine interesser, er det bare å opprette en ny organisasjon. Her kan vi i Sammen  hjelpe deg.

 

Hva gjør du om du ikke liker den nye greien?

Å velge feil gjør vi støtt og stadig. Det kan være feil valg av studie, feil valg av samboer eller noe så enkelt som feil valg av ytterjakke den dagen det begynte å regne. Feil gjør vi hele tiden, og det er av dette vi lærer. Om du ikke trives i studentorganisasjonen, så er det bare å slutte og prøve noe nytt! Det tar av og litt tid å finne sin greie.