Sammen er vi mindre alene

Helse- og Trivselsundersøkelsen 2018 viser at 1 av 3 studenter føler seg ensomme. For oss er en ensom student en for mye.

Vi arrangerer Sammendagen torsdag 4. april og sparker i gang vår kamp mot ensomheten. Dagen blir fylt med arrangementer og aktiviteter der alle skal ha et tilbud som passer for dem. 

Dette er bare starten på vår innsats mot ensomhet blant studentene våre. I årene fremover vil dette være et viktig fokusområde for Studentsamskipnaden på Vestlandet.    

Dette skjer den 4. april:

Venke Knutson: Vi må snakke om ensomhet
Venke liker å gjøre folk bevisst på hvor viktige de kan være for andre. Hun er sosial entreprenør og initiativtaker til Skravlekopp. Ideen fikk hun da hun hørte et brennende innlegg om ensomhet. "Det var brutalt og ærlig og jeg ble helt slått i bakken." Venke er også artist og gründer bak POPrommet og driver det sosiale foretaket MAPPELØS.

Hun holder foredrag for alle i aud. D på HVL Campus Haugesund kl. 12:00

Lansering av Skravlekoppen
Skravlekopp er en grønn kopp som blir stående sammen med de andre koppene i kaféene våre. Velger du Skravlekoppen når du skal ha ditt daglige påfyll med kaffe eller te, viser du til de andre i kafeen at du gjerne slår av en prat og er åpen for at både kjente og hittil ukjente fjes slår seg ned med et smil.

Skravlekopp er som kjærligheten.
Den smaker best når den deles med andre.

Påmelding:

Sammen på tur
Vi har gleden av å invitere alle studenter med på tur til kjente turstier i området, både Haugesund og Stord. Dette er åpent for alle og vi tilpasser tur og tempo etter nivå. 

Sammen sørger vi for topp stemning og underveis blir det også drikkestasjon med muslibar og drikke. Etter turen spiser vi sammen på boligene våre og her blir det trekking av premier for deltakerne. Oppmøte kl. 16:30. Les mer i lenken under. 

Påmelding:

Felles måltid i boligene våre
Vi arrangerer felles måltid på boligene våre for alle studenter. Det vil bli servert taco og det blir quiz for alle med mange kjekke premier.  

Felles måltid med foreldrene i barnehagene våre
De ansatte i barnehagene våre inviterer alle foreldrene til bords for et hyggelig måltid