Miljøuken - Dag 2: Avokadopizza

En hvit pizza med mye grønt på!

The recipe in english

Ingredienser:

Om du ønsker å kjøpe en ferdigdeig på butikken går det brillefint! Hvis du vil prøve deg på å lage deig hjemme trenger du følgende:

300g hvetemel
3 ss kruskakli
1 ts havsalt
1 ts tørrgjær
2 dl fingervarm vann


Avokadosaus:
1-2 hvitløksfedd, revet
150 ml crème fraîche
1 mellomstor avokado
Salt
Pepper

For ekstra smak tilsett 30g finrevet parmesan

 

Topping:
1 mellomstor brokkoli
1/2 rødløk i fine skiver
200g fetaost (kan erstattes med fersk mozzarella)
Evt. supplemér med litt revet «vanlig» hvitost
En god neve ruccola

For ekstra smak kan du ha litt frisk basilikum på toppen


Dette gjør du:

 Sett ovnen på 250 grader.

Hjemmelaget deig:

Bland  hvetemel og kruskakli med  salt og tørrgjær. Rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg lager deigen med hjelp av en kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Kutt opp brokkoli i halve «busketopper» og skjer rødløk i halvsirkler. Lag avokadosausen: ha hvitløk, crème fraîche og avokado (og evt. parmesanen) i en bolle og miks den glatt med en håndmikser/stavmikser (alternativt kan du mose det sammen med en gaffel, det blir litt mer chunky, men like digg!). Smak til med salt og pepper. Fordel sausen utover pizzadeigen. Legg så på brokkoli og rødløk og osten over.

Stek i ca. 10 minutter og topp med fersk ruccola, frisk basilikum, nykvernet pepper og litt olivenolje.  Et voilà!

Oppskriften er inspirert av Mat for bordet - oppskrifter for alle sin vegetarpizza.
Her finner du også mange andre gode oppskrifter.