Miljøuken - Dag 4: One pot pasta

Denne passer bra på en hybelkomfyr, siden man bare trenger å bruke en panne eller gryte.

The recipe in english

Her kan du også bruke alt du vil av grønnsaker, de som er i oppskriften er bare et forslag. 

Dette trenger du:

1 teskje olivenolje 
2 fedd hvitløk 
1 løk, finkuttet
2 squash i biter
1 paprika i biter
1 brokkoli i små biter 
1 liten boks mais
800 gram knuste tomater på boks 
2 spiseskjeer tomatpuré 
375 ml grønnsaksbuljong
1 teskje italienske urter, basilikum eller en blanding 
½ teskje chili pulver eller en halv fersk chili 
250 gr pasta, penne eller ziti f.eks.
Valgfri ost til topping. 


Slik gjør du:

Varm olje i en stor gryte på medium varme og stek løk og hvitløk i et par minutter. Skru opp varmen til medium pluss og tilsett paprika og squash, stek dette i 2 minutter. Tilsett så alt, utenom pasta og brokkoli og varm til det begynner å koke. Når det koker, skru ned varmen på medium igjen og så tilsetter du pasta og brokkoli. La det koke under lokk i 10 minutters tid og så uten lokk 3-4 minutter mens du rører rundt. Når mesteparten av væsken er absorbert av pastaen er det klart og da kan du endelig ha på revet ost av ønsket type og mengde. 

Bon apetitt!