Skal du flytte ut?

Her finner du svar på hva du må huske hvis du planlegger oppsigelse og annen informasjon knyttet til utflytting.

Oppsigelse

Kontrakten din må sies opp via Min Side. Det viktig å være oppmerksom på at du har 3 måneders bindingstid fra kontraktsstart, samt 3 måneders oppsigelsestid, regnet fra den første i påfølgende måned.

For eksempel:

Hvis du har startdato 1. august i din kontrakt kan du i løpet av oktober registrere oppsigelse på min side. Da er august, september og oktober din bindingstid. November, desember og januar være dine 3 måneders oppsigelsestid. Siste husleiefaktura er da for januar og har forfall 15.1.

Er du i tvil når din kontrakt ble inngått eller når du kan registrere oppsigelse, sjekk Min Side, eller ta kontakt med bolig.haugesund@sammen.no.

Vi ønsker å vite litt mer om hvorfor du eventuelt velger å si opp kontrakten din. Hvis du vil hjelpe oss med det kan du svar på denne korte undersøkelsen med 6 spørsmål.

Utvask

Når leietiden er utløpt skal leieren levere boligen med tilbehør tilbake til Sammen, rengjort og i samme stand som da den ble overtatt. Husk å ta med deg alt som tilhører deg, og hvis du har bod må denne tømmes. Boligen skal gjennom en total nedvask og være klar til overtakelse av ny leietaker. Vi foretrekker å ha en gjennomgang sammen med studenter som flytter ut samme dag som nøkler leveres. Dette er for at leietaker kan unngå tilleggskrav for manglende renhold eller lignende. Vi ønsker derfor at personer som planlegger utflytting fra Vardatun booker time for inspeksjon av utvask gjerne i god tid før utflytting.

Book time her.

Om du skal flytte ut fra Sørhauggata kan du ta kontakt med våre boligmedarbeidere på stedet for å avtale inspeksjon av utvask senest fem dager før utflytting.

Her finner du informasjon om det som må vaskes før du flytter ut fra Vardatun eller Sørhauggata.

TV-utstyr

Ruter og kabel du bruker må ikke fjernes fra boligen. Dersom dette mangler vil du bli fakturert kr. 1000,-.

Alt ekstra utstyr du selv har bestilt av ekstern leverandør, må du ta med deg og returnere selv.

Nøkler

Nøkler må leveres innen den dagen kontrakten din slutter kl 12:00. Vi fortrekker at dette leveres ved synfaring av boligen, men om det ikke passer kan du også benytte vaktmesters postkasse der du bor. Husk å legge nøkler og vaskerikort i en lukket konvolutt merket med navn og romnummer.


Fremleie

Du kan fremleie boligen din hvis du har skriftlig samtykke fra Sammen Bolig. Som leier har du ansvar for boligen og for at husleien blir betalt. Den du fremleier til må være student og dokumentasjon på dette vedlegges søknaden (studentbevis eller opptaksbrev). Du er selv ansvarlig for å finne en egnet leietaker. Merk at fremleietaker kan ikke ha en gyldig kontrakt hos oss gjennom leieperioden.

Eget skjema fylles ut og sendes oss på mail: bolig.haugesund@sammen.no

Vi håper at du har hatt en fin tid mens du har bodd hos oss. Lykke til videre og velkommen igjen hvis du senere skulle ha behov for en studentbolig.