Miljøveka - Dag 2: Avokadopizza

Ein kvit pizza med mykje grønt på!


Ingredienser:

Om du ønskjer å kjøpe ein ferdigdeig på butikken går det brillefint! Hvis du vil prøve deg på å lage deig heime treng du følgjande:

300g kveitemjøl
3 ss kruskakli
1 ts havsalt
1 ts tørrgjær
2 dl fingervarm vann


Avokadosaus:
1-2 kvitlauksfedd, revet
150 ml crème fraîche
1 mellomstor avokado
Salt
Pepar

For ekstra smak tilsett 30g finrevet parmesan

 

Topping:
1 mellomstor brokkoli
1/2 raudlauk i fine skiver
200g fetaost (kan erstattes med fersk mozzarella)
Evt. supplemér med litt revet «vanlig» hvitost
En god neve ruccola

For ekstra smak kan du ha litt frisk basilikum på toppen


Dette gjør du:

 Sett omnen på 250 grader.

Heimelaga deig:

Bland  kveitemjøl og kruskakli med  salt og tørrgjær. Rør samann. Tilsett nok lunkent vatn  til du har ein mjuk deig, gjerne litt klissete. Eg lagar deigen med hjelp av ein kjøkkenmaskin og tilsetter vatn til eg ser at deigen begynner å komme saman. Tilsett heller for mykje vatn enn for lite, du kan alltid ha i meir mjøl etter heving om nødvendig. La deigen kvile til den har dobla i størrelse. Alternativt kan du lage deigen om morgonen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kjem heim frå jobb, hell deigen over på ein melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Kutt opp brokkoli i halve «busketoppar» og skjær raudlauk i halvsirklar. Lag avokadosausen: ha kvitlauk, crème fraîche og avokado (og evt. parmesanen) i ein bolle og miks den glatt med ein handmiksar/stavmiksar (alternativt kan du mose det saman med ein gaffel, det blir litt meir chunky, men like digg!). Smak til med salt og pepper. Fordel sausen utover pizzadeigen. Legg så på brokkoli og raudlauk og osten over.

Stek i ca. 10 minuttar og topp med fersk ruccola, frisk basilikum, nykverna pepar og litt olivenolje.  Eit voilà!

Oppskriften er inspirert av Mat for bordet - oppskrifter for alle sin vegetarpizza.
Her finn du også mange andre gode oppskrifter.