Bolig

Oppdatert 29.07.20

Sammen følger situasjonen rundt koronaviruset fortløpende og forholder oss til Folkehelseinstituttets anbefalinger. Dersom det er informasjon som berører deg som beboer direkte, vil du bli kontaktet av oss på e-post eller telefon. Det er viktig at du sjekker Min side for å se at vi har korrekt kontaktinformasjon til deg. 

Sammen Informasjonssenter på Studentsenteret er stengt inntil videre grunnet situasjonen med korona-utbruddet, men Sammen Fantoft Servicesenter er åpent.

Telefon og e-post blir besvart mandag til fredag, 09.00-15.00, men vær oppmerksom på at vi kan ha litt lenger svartid enn normalt.

Vi minner om at Securitas kan kontaktes på telefon 22 88 14 79 hele døgnet, ved akutt behov for hjelp.

Skal du hente nøkler og flytte inn? 
Dersom du skal i karantene ved innreise til Norge ber vi deg om å ta hensyn når du skal hente nøkler. Gi oss gjerne beskjed om ankomsttidspunkt på e-post informasjon@sammen.no, og opphold deg i vår resepsjon minst mulig. Vi vil sette opp et eget venteområde her for de som må i karantene ved innreise til Norge grunnet smittesituasjonen i hjemlandet. Dette vil bli tydelig skiltet. Du vil få utlevert nøkler i en konvolutt. Alle andre spørsmål ber vi deg om å ta på e-post 

Mistenker du at du er syk? 
Hvis du tror du kan være smittet, ring fastlegen. Dersom du ikke får tak i fastlegen, ring legevakten på 116117 

Send også en e-post til bolig@sammen.no og informer om hvor du bor. 

Har du spørsmål om Korona?  
Hvis du ikke finner svar på fhi.no kan du ringe deres informasjonstelefon på: 815 55015. 

 
Kan jeg ha besøk i studentboligen min? 
Vi har foreløpig ingen restriksjoner på besøk, men dersom du benytter deg av felleskjøkken ber vi deg begrense det så mye som mulig. Vi ber våre beboere om å ikke ta imot besøkende som har symptomer på forkjølelse og hoste. Vær oppmerksom på at dette kan endre seg på kort varsel. 
 

Har du blitt satt i karantene eller isolasjon? 
Det er viktig at du informerer oss dersom du blir satt i karantene eller isolasjon i en av våre boliger. Send oss en e-post på bolig@sammen.no. 

Må du i karantene i en av våre boliger vil vi følge deg opp, og sørge for at dine daglige behov blir dekket.

Trenger du utstyr for å vaske klær kan du sende en e-post til renhold.bolig@sammen.no, de vil levere vaskebalje, såpe og tørkestativ til deg.

Merk at de av våre beboere som må i karantene ved innreise grunnet smittesituasjonen i hjemlandet vil få oppfølging av skolen sin. Ta kontakt med de dersom du har spørsmål.

Trenger du noen å snakke med?
Du kan fremdeles booke time hos psykologene eller rådgiverne våre. Les mer og bestill time her

Er det trygt å være i Sammen sine boliger nå? 
Det er like trygt å oppholde seg i våre boliger som andre steder. Vi følger situasjonen nøye, og iverksetter tiltak etter anbefaling fra Smittervernkontoret i Bergen. Vi har økt renhold på alle våre bygg, og vi følger nøye opp de som er satt i karantene eller isolasjon i samsvar med Bergen kommune. 

Jeg må sende inn en sak om skade eller mangler i boligen
Vi ber deg om å vente med å melde inn saker som ikke er strengt nødvendige.

Defekt toalett, lekkasjer, tap av varme og vann, strømbrudd, platetopp for å kunne lage mat og kjøleskap som ikke virker er det vi regner som akutte saker som vil fikses så fort som mulig.
For å unngå smitterisiko vil alle våre vaktmestere ha på seg maske og hansker når vi går inn leilighetene for å utbedre feil.

Jeg har problemer med internett i boligen min
Alle som har problemer med internett får hjelp av GET til dette.

Kontakt GET Bergen på telefon 55 53 01 30 (viktig å trykke 2 for å snakke med Bergen) eller på e-post: Bergen@get.no

K
an jeg bruke fellesrommet på bygget mitt?
Fellesrommene på våre bygg er nå åpne, men vi vurderer situasjonen fortløpende og vil stenge de ved behov. Dette gjelder ikke felles kjøkken og bad.

Hva med felleskjøkkenet mitt?
Det er kun beboere som tilhører kjøkkenet som skal bruke det, og det skal ikke brukes til fester eller sosiale sammenkomster. Vi ber dere som sitter i karantene om å bruke felleskjøkkenet minst mulig.

Er vaskeriene åpne?
Vaskeriene våre er åpne, men vi ber våre beboere om å ikke oppholde seg på vaskeriet mer enn nødvendig.

Hvordan kan jeg forebygge smitte? 
Vask hendene grundig, og bruk papirlommetørkle foran munn og nese når du hoster eller nyser. Tørk over overflater som telefon og PC jevnlig med alkoholholdig desinfisering. Vi oppfordrer alle våre beboere til å være nøye med hygiene og vask på alle fellesområder de benytter seg av, spesielt bordflater, dørhåndtak og område rundt komfyr og vask. 

Sammen har også satt inn ekstra tiltak i forhold til renhold og hygiene. Alle kontaktflater blir nå behandlet for å unngå at bakterier setter seg.