Tankevirus - digitalt kurs

Et mestringskurs om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene dine

thumbnail_image001.jpg


Dette kurset er for alle som ønsker å bli bevisst på negative tankemønstre, og lære hvordan det går an å endre dem.

Kurset er delt inn i  tre deler:

  • Del 1: Vårt psykologiske immunforsvar
  • Del 2: De vanligste tankevirusene (også kjent som negative tanker)
  • Del 3: Hvordan behandle tankevirus med ulike psykologiske vitaminer


Tips for å takle tankevirus

1. Kall en spade en spade
Anerkjenn at vi lever i en usikker tid.

 2. Tenk mer på det!
Tankevirus får oss til å tro at det er nyttig å tenke masse på det som bekymrer oss. Bekymring ligner på problemløsning, så det er ikke så rart at det føles som om vi holder på med noe nyttig. Men en bekymring skiller seg fra problemløsning på et viktig punkt: Problemløsning handler om problemer som er bekreftet (feks. jeg har mistet jobben), mens bekymring handler om mulige problemer (feks. jeg kan komme til å miste jobben). I en tid der vi har mye av begge deler, er det viktig å bli klar over denne forskjellen slik at vi kan legge innsatsen på riktig sted.

3. Tankevirus 24/7
Det er ekstra viktig med hvile når vi opplever utrygghet, men ofte begynner tankevirus å spre seg til andre deler av livet. Plutselig virker mannen i kassa uvennlig; naboen gidder aldri å ta med seg reklamen inn, det bare hoper seg opp; og hva mente egentlig kjæresten da han sa at det var på tide at dere gjør noe hyggelig? Det er viktig å være klar over hvordan krisesituasjonen også påvirker tanker og oppmerksomhet i situasjoner som ikke har med krisen å gjøre.

 4. Ta vare på det psykologiske immunforsvaret
Krisen kan bli langvarig. Desto viktigere å sørge for å ta vare på tingene man kan påvirke, og som styrker det psykologiske immunforsvaret. Stikkord her kan være søvn, regelmessige måltider, bruke kroppen og ha kontakt med venner eller familie (eller noen som får deg til å slappe av).

Kursholdere: Berit Christine Nestås 

Varighet: totalt 3 timer og 45 min

Kurset er gratis for alle studenter som betaler semesteravgift. Ikke meldt forfall vil belastes med kr 300.