Sammen er vi mindre alene

Fjorårets Helse- og Trivselsundersøkelse viser at en av tre studenter føler seg ensomme. For oss er en ensom student en for mye.

Vi arrangerer Sammendagen torsdag 4. april og sparker i gang vår kamp mot ensomheten. Dagen blir fylt med arrangementer og aktiviteter der alle  skal ha et tilbud som passer for dem. Vi vil også utstyre studentene med nyttige verktøy for å takle ensomheten. 

Dette skjer:

Speedfriending
I samarbeid med Nordic Vagabonds inviterer vi til speedfriending på Studentsenteret. Speedfriending minner mye om speeddating, men med mål om å finne nye venner og bekjente. 

Kræsjkurs i kjærlighet og vennskap
Sammen Råd & Karriere inviterer til foredrag med temaer som omhandler kjærlighet og vennskap.

Med oss har vi en av Norges fremste samlivseksperter, Frode Thuen, vinner av Forsker Grand Prix, Marte Bygstad-Landro og speedfriending-gründer Viktor Sanden.

Sammen til Fløyen

Vi har gleden av å invitere alle studenter med på tur til Bergens mest kjente utsiktspunkt.

Trene Sammen sørger for topp stemning med kjekke, korte, enkle og varierte styrke og kondisjonsøvelser tilpasset alle nivåer på veien opp, samt bøy og tøy øvelser for hele kroppen på toppen. Underveis blir det også freebies i form av energibarer, energidrikker og konkurranser.

Lansering av Skravlekopp
Skravlekopp er en grønn kopp som blir stående sammen med de andre koppene i kaféene våre. Velger du Skravlekoppen når du skal ha ditt daglige påfyll med kaffe eller te, viser du til de andre i kaféen at du gjerne slår av en prat og er åpen for at både kjente og hittil ukjente fjes slår seg ned med et smil.

Walk & talk - rådgivning i det fri
Våre rådgivere stiller seg til disposisjon for å svare på spørsmål du måtte ha om vennskap, ensomhet, sjenanse, småprat og relasjoner.

Walk & Talk er et tilbud hvor vi tar samtalen ute, rusler en tur i Nygårdsparken og snakker løst og fast om de tema studenten er opptatt av.

Felles måltid i boligene våre
Beboerkontaktene arrangerer felles måltid for studentene flere av studentene som bor hos oss. 

Felles måltid med foreldrene i barnehagene våre
De ansatte i barnehagene våre inviterer foreldrene tilbords for et hyggelig måltid.    

Dette er bare starten på vår innsats mot ensomhet blant studentene våre. I årene fremover vil dette være et viktig fokusområde for Studentsamskipnaden på Vestlandet.