Sammen 101

Er du ny student i Bergen? Da er det fint å vite at du har Sammen i ryggen gjennom hele din studietid.  Her er en oversikt over noen noen av tilbudene til deg som student.

 Overgangen til livet som student kan være brå, da er det fint å vite at du ikke er alene. Sammen, Studentsamskipnaden på Vestlandet, er en organisasjon som har som sitt mål å gjøre din studietid så bra som mulig. Vi vet godt at studietiden er fylt med både opp- og nedturer, og vi er her for deg hele veien.

Sammen fokuserer på  studenttilværelsen utenfor klasserommet, og har tilbud innenfor helse, trening, kantiner, boliger, studentfrivillighet og rådgivning. Alle studenter som betaler studieavgift til UiB er automatisk medlem i Sammen, og alle tilbudene våre er  gratis eller så rimelige som mulig. Vi anbefaler deg å ta en titt på Sammen.no for å få en oversikt over alt Sammen tilbyr, men nå i oppstartsfasen er det særlig noen av Sammen sine tjenesteområder som det kan være greit å kjenne til:

 

Bolig

Sammen tilbyr en rekke studentboliger i Bergen.  Kanskje du allerede har blitt tildelt en bolig hos oss, eller kanskje du er på leting etter et sted å bo? Hovedtildelingen av studentboliger har vært, men Sammen sine ledige studentboliger  tildeles fortløpende. Du kan lese mer om hvordan du søker her. Det er vanlig å ha mange spørsmål om både boligsøking og innflytting; på denne siden har vi svart på de vanligste spørsmålene.

Helse

Sammen er her for å hjelpe deg, og vi har tilbud for små og store utfordringer innenfor fysisk og psykisk helse. Innenfor fysisk helse så har vi tannleger med studentpriser, og samarbeid med et legesenter som tilbyr akutt-timer til studenter i bergen med fastlege langt unna, samt helsestasjonen på engen som fokuserer på seksuell helse. Innen psykisk helse så mange dyktige psykologer og rådgivere som tilbyr gratis samtaler, kurs, og gruppetilbud for studenter som tilhører Sammen. Dette er et lavterskeltilbud, og ingen problemer er for små.

Trening

Trening er viktig, både for vår fysiske og psykiske helse. Men vi vet at ingen studenter er like, og det gjelder også treningspreferanser.  Derfor har vi hele 7 treningssentre. Her er det plass til alle, uansett hvor lenge du har trent eller hva du liker å trene. Vi har blant annet svømmebasseng, gruppetimer, klatrevegg, e-sportrom, golfsimulator, squash og styrkerom. Treningsmedlemskapet er også bergens billigste for studenter! Du kan lese mer om treningsmedlemskap her.

Barnehager og familieboliger

Vi er her også for studenter med små barn! Sammen har familieboliger og barnehager med studentforeldrene. Studenter med barn har fortrinnsrett i Sammen sine barnehager. Barnehagene våre har også eksamensgaranti. Det betyr at barnet ditt skulle bli syk på eksamensdagen din, sørger vi for barnepass. Les mer om studentfordelene i Sammen sine barnehager her.

Karriereveiledning

Det er ikke lett vite hva man vil gjøre i fremtiden. Kanskje er du i tvil om du har valgt riktig studie, eller ønsker du tips til hvordan du kan nå karriere-målene dine? Uansett så har vi dyktige karriereveiledere som hjelper deg på veien. De tilbyr kurs, intervjutrening og veiledning - og alt er gratis!

 

Lykke til med oppstarten!

Studiestarten inneholder både opp- og nedturer, og selv om alt kanskje føles nytt og skummelt så er du ikke alene med å ha disse følelsene. Vi heier på deg og håper og tror at du får en fin start på studietiden. Men husk at dersom det ikke går helt fint, så er Sammen her for å hjelpe deg 🧡