Miljøuken 2022

Små grep som gjør en stor forskjell.

Sammen arrangerer den årlige Miljøuken fra mandag 31. oktober til 4. november 2022. Sammen med flere miljøengasjerte aktører i Bergen bidrar vi til en mer bærekraftig studiehverdag.

Dette er ukens program:

🥕 Mandag: MAT
Ved å spise opp maten og redusere kjøttforbruket kan du spare miljøet. Vi deler matglede og engasjement for temaet på Sammen sin instagram @sammenbergen.


🔌 Tirsdag: ENERGI
Denne dagen fokuserer vi på strømsparing. Vi deler våre beste triks for å spare både miljøet og lommeboken på instagramkontoen @sammenbergen.


♻️ Onsdag: RESIRKULERING + GRATIS VILVITE STUDENTKVELD
Har det egentlig noe å si at vi resirkulerer? Blir plasten sendt videre til utlandet? Følg med på @sammenbergen på onsdagen for å få svaret. BIR hjelper oss med å avklare myter om resirkulering en gang for alle. 

I samarbeid med VilVite arrangerer vi en gøy og inspirerende kveld - kun forbeholdt studenter. Det blir gratis inngang, og ekstra aktiviteter knyttet til bærekraft, gjenbruk og miljø. Les mer om Studentkvelden på VilVite og bli med.


🧵 Torsdag: GJENBRUK + FIKSEFEST, STANDS & GRATIS MAT
Det mest miljøvennlige du kan gjøre er å bruke det du allerede har. På torsdagen får du hjelp til å reparere ødelagte klesplagg på Studentsenteret, i samarbeid med Clothing Swap Bergen. Med dette reduserer man unødvendig svinn, og man setter mer pris på tingene man allerede har.

I tillegg kan du hilse på Naturvernforbundet og Bærekraftspilotene på stand, og bli utfordret til quiz sammen med dem. Og følger du oss på instagram vil du få vite mer om en hemmelig skatt - nemlig et eksisterende byttemarked som kun er for studenter i Bergen.

Alle studenter er velkomne innom Studentsenteret, ta med plagg du vil fikse og spis et gratis vegetarmåltid fra Spise Sammen. Sjekk ut eventet vårt for mer informasjon.


🌳 Fredag: KLIMA OG MILJØ
Visste du at det kun er USA som årlig slipper ut mer CO2 enn oss? USA står for 16,5 tonn per innbygger, Norge står for 9,3 tonn per innbygger. Vi må halvere klimagassutslippene våre innen 2030 for å unngå en oppvarming på mer enn 1,5 grader (klimaskolen.no).

Vi runder av Miljøuken med en quiz på instagram om klima og miljø. Kanskje vet du mye allerede, men det er fortsatt mulig å lære mer. Følg med på @sammenbergen.