Topp 5 vinteraktiviteter i Bergen

En kort periode hvert år blir snøen liggende i Bergen, og da er det bare å kaste seg rundt og få gjort vinteraktiviteter.

Hvis en er ny i byen er det ikke sikkert man vet hvilke muligheter man har. Vi har laget en liten topp 5 liste for deg som har lyst å oppleve vinteren før den er forbi (adresser og kollektivforbindelser finner du etter listen).

ENGLISH: Top five winter activities in Bergen

1. Langrenn:
Ser man ned på bakken i sentrum skulle man ikke tro at det gikk an å gå på ski i Bergen, men det finnes flere utrolig fine muligheter rett i nærheten! Den mest nærliggende er i byfjellene. Ta Fløibanen opp til Fløyen og spenn på deg skiene så kan man gå i timevis rundt i de preparerte løypene hvor store deler er lyslagt. Er man tidlig ute og har dagslyset med seg er det også svært fint å ta gondolene opp til Ulriken og gå over vidden (men da anbefaler vi ski med gode stålkanter). Er man villig til å ta bussen et lite stykke er det også kjempeflotte løyper på Totland/Frotveit, Gullbotn og på Kvamskogen. Følg med på Bergen Kommune - Etat for idrett, for oppdaterte føreforhold.

2. Alpint:
Med de flotte fjellene som stikker opp over hele vestlandskysten er det ingen overraskelse at det går an å kjøre nedoverski i området. Noen av de flotteste mulighetene i nærområdet er Voss Fjellandsby (Myrkdalen), Voss Resort (Bavallen) og Eikedalen. Til Voss er det gode togforbindelser, mens det går buss til Eikedalen. I tillegg er det et fint anlegg på Kvamskogen hvor Sammen har en egen studenthytte rett ved trekket, med 35 soveplasser(!). Er man fortsatt fysen på alpint om sommeren er Folgefonna i Hardanger en unik mulighet.

3. Skøyter:
Skansedammen, det fine lille vannet ved Skansen brannstasjon blir islagt på vinteren og er et fint sted å gå på skøyter. Men ønsker man litt større plass å boltre seg på kan man dra til Iskanten i Loddefjord (kjapp busstur fra sentrum) og Bergenshallen. Det er også mulig på Slåtthaug isbane samt på Stemmemyren og Varden tennisbane når forholdene ligger til rette.

4. Akebrett:
For dere som er tilreisende fra Oslo så savner dere sikkert Korketrekkeren. Dere trenger dog ikke dra hjem for å herje på akebrett, for så lenge snøen ligger er det fullt mulig å renne ned fra Fløien! Bare vær forsiktig med de som kommer gående!

5. Curling:
I ishallen ved Vestkanten senter i Loddefjord har de ikke bare nevnte skøytebane, men også en curling-bane. Så ta på deg dine fineste klovnebukser, finn frem moppen og ta bussen i retning Loddiken.

 

Veibeskrivelser:

 • Fløyen: Gå opp ved, eller ta banen fra Fløibanestasjonen på Vetrlidsallmenningen 21. Det finnes for så vidt tusen veier til Rom, men om man har med ski eller akebrett opp kan det være lurt å ta den korteste.
 • Ulriken: Hvis du skal gå over Vidden fra Ulriken er det fint å starte turen i gondolene Perle og Bruse opp til toppen. De går fra stasjonen litt ovenfor Haukeland sykehus, i Haukelandsbakken 40.
 • Totland/Frotveit: Bybane til Nestun sentrum. Her må du bytte til buss 71 til Totland (stoppet ligger i Nesttunvegen).
 • Gullbotn: Ta buss 925 fra Bergen sentrum til Gullbotn.
 • Kvamskogen: Ta buss 925 fra Bergen til Furedalen alpintsenter.
 • Eikedalen: Ta buss 925 fra Bergen til Eikedalen
 • Voss fjellandsby / Myrkdalen: Tog til Voss fra Bergen. Fra Voss går det skibuss til Myrkdalen. Om man er tidlig ute kan man også ta rutebuss linje 970 fra Voss sentrum til Myrkdalen.
 • Folgefonna: Ta buss 930 til Jondal og bytt til buss 982 fra Jondal til Folgefonna.
 • Skansedammen: Øvre Blekevei 1 (på vei opp mot Fløien).
 • Iskanten ishall: Ta buss 43 fra Bergen sentrum til Loddefjord terminal B.
 • Bergenshallen: Bybanen fra sentrum til Sletten senter. Derifra er det ca. 5 min gange til Bergenshallen som ligger i Vilhelm Bjerknes' vei 24.
 • Slåtthaug isbane: Ta Bybanen til Skjoldskiftet og gå ca. 15 min til Slåtthaugvegen 142.
 • Stemmemyren: Buss 32 til Handelshøyskolen. Gå ca. 10 min til Øyjordsveien 2.
 • Varden tennisbane: Buss 4 mot Hesjaholtet til Allestadveien i Fyllingsdalen.

For andre reiseruter sjekk skyss.no eller last ned reiseappen deres, evt. sjekk vy.no for togreiser. Husk at du har studentrabatt det meste av kollektivtransport i og rundt Bergen.