Tips for å kurere kjedsomhet

I disse dager må man kanskje tenke litt nytt i forhold til hva man skal finne på i fritiden. Vi har samlet litt forskjellige tips og idéer, kanskje du blir inspirert til å lære noe nytt?

Trening

Nå blir det kanskje mye innesitting og da kan det være godt å bevege seg litt.

På instagram vil Trene Sammen legge ut enkle øvelser du kan gjøre selv

Ekhart Yoga tilbyr gratis klasser med yoga og meditasjon du kan gjøre i din egen stue.

FitOn har masse ulike timer og programmer, alt fra dans til yoga, og du kan enten bruke app eller nettleser. Store deler av biblioteket deres er gratis.

Ta en tur ut! Ut.no har masse gode turforslag for Bergen og omegn.

Her finner du gode tips hvis du ikke er så vant til å gå tur.

Her finner du utstyr du kan leie.

Og hvis du ikke har lyst å gå alene så kan du jo bli med på Sammen sine turer?

Mat

Lær deg å lage noe nytt og spennende! Den enkleste måten er å prøve seg frem med ulike krydder og urter, men her er en enkel guide til de mest vanlige urtene og hva du kan bruke de til. 

Hvis du bruker tørkede urter, er en god tommelfingerregel 1 teskje tørket for å erstatte 1-2 ss friske urter. Men husk alltid å smak deg frem! 

Inspirasjon til gode vegetarretter finner du her. 

Her finner du også mange spennende oppskrifter og gode tips. 

Spill

Illustratør Gunvor fra Bergen har laget flere gratis spill du kan laste ned, stigespill og memory. Her trenger du en printer og litt kartong.

The Jackbox Party Pack er et eksempel på spill som tilpasset zoom eller andre digitale møteplasser. I en "party pack" får dere flere ulike spill, men vær obs på at en av dere må kjøpe spillet og laste det ned.

Et supert gratis alternativ er Kahoot. Hvis en av dere er stødig i pensum kan jo dere lage quiz om fagstoffet dere må kunne til eksamen? 

Underholdning

Bergen Offentlige bibliotek er åpent igjen, men du kan fortsatt også bruke E-biblioteket.

Du kan også se opptak av diverse arrangementer og foredrag her.

Nå legges det også ut konserter, debatter, forelesninger og mye annet på Facebook Watch. Søk etter det du er interessert i eller ta en titt på de siste videoene som er publisert.

Ta turen gjennom Louvre fra din egen stue. Du kan ta flere forskjellige turer gjennom museet. 

Verdensberømte Metropolitan Opera i New York streamer forestillinger gratis.
De har også gjort forestillingene tilgjengelig på appen deres Met Opera on demand (Laster du ned appen velger du bare "explore the app" for å finne gratisforestillingene)

The Metropolitan Museum i New York har mye av sine kolleksjoner tilgjengelig på nett. Her kan du søke etter og lese mer om ulike kunstverk.

Litteraturhuset i Bergen legger ut flere av sine foredrag og annet i sitt strømmearkiv.

Netflix har lansert Netlix Party slik at man kan se film sammen uten å være i samme rom.

Her kan du besøke berømte Ellis Island i New York.

Så kan vi ikke reise helt enda, men her kan du besøke byer verden rundt fra din egen stue.

Eller gå på skattejakt i egen by. Visit Bergen har en super oversikt over det som skjer og hva du kan gjøre rundt omkring i Bergen. 

Bergen sentrum har oversikt over små butikker og områder som kan være kjekt å besøke. Husk å følge smitteverntiltakene og respekter oppfordringene for den enkelte butikk, ta med deg håndsprit og munnbind i sekken og gå på oppdagelsesferd! Skostredet, Møhlenpris, Nordnes og Bryggen er alle steder med spennende butikker og kaféer litt utenom det vanlige. 

DIY

Framtiden i våre hender har flere oppskrifter på hjemmelaget kosmetikk og hudpleie.

Du finner masse oppskrifter på morsomme hobbyprosjekt på nett, Søstrene Grene har for eksempel en egen nettside med DIY-prosjekt.

Ta en opprydning i klesskapet. Er det noe du kan gi vekk, kan du fortsatt levere klær i Fretex sine containere. Dersom du tør å prøve deg på søm, kan det være gøy å lage noe nytt fra gamle klær. Her kan du finne inspirasjon for hva du kan gjøre med ting du ikke bruker lenger og oppskrifter på hvordan du reparerer ødelagte klær.