Ingeborg sine fem beste eksamenstips

Vår studentmedarbeider, Ingeborg, deler sine beste eksamenstips.

De fem tipsene har hovedsakelig som hensikt å forberede deg best mulig mentalt til eksamen. Jeg vil ønske alle mine medstudenter lykke til med eksamen! Vi er flinke.Ingeborg

1) Bruk dagen før til en kort repetisjon
De aller fleste av oss vil ikke klare å ta inn masse ny kunnskap dagen før eksamen, så dette er ikke tiden for å lære noe nytt. Bruk heller dagen til å repetere det du allerede kan.

2) Bestill vekking
Enhver student sitt verste mareritt er kanskje å forsove seg til eksamen (det er iallfall mitt), så spør familie, venner og romkamerater om de kan ringe og vekke deg/sjekke at du er våken. Det er en god sikkerhetsfølelse å kjenne på når du skal legge deg til å sove dagen før eksamen.

3) Gå en tur eller tren dagen før eksamen
Fysisk aktivitet er en super måte å roe ned stressnivået på. Det er også deilig å ha en time eller to, til å koble ut fra omverden.

Jeg pleier også å gå en kort tur i forkant av eksamen for å få litt frisk luft og bruke kroppen rett før jeg skal sitte i flere timer med intens eksamensskriving.

4) Spis noe digg under eksamen
Det er veldig viktig å få i seg nok mat under eksamen. Hjernen trenger næring når den jobber hardt, så ha sunn og næringsrik mat tilgjengelig. Dette kan for eksempel være brødskiver, havregrøt, frukt og grønnsaker. Og selvfølgelig unn deg noe digg. Det er godt å ha noe godteri, eller kanskje favorittdrikken, som en belønning innimellom all skrivingen.

5) Enten så går det bra, eller så går det over
Til slutt er det viktig å minne seg på at det bare er eksamen, og at alle har strøket en gang eller to. Det er ikke verdens undergang om det skulle gå dårlig. Livet er mer enn bare skole.