Gulrotsuppe
Ingredisenser:
12 Gulrøtter
80 gram peanøttsmør (kan sløyfes)
1 teskje kokosolje eller olivenolje
400 ml kokosmelk
1 Rødløk
1 teskje finhakket hvitløk
1 teskje Red curry paste
720 ml grønnsaksbuljong eller annen type vegetarbuljong
Salt
Pepper
En håndfull fersk korriander og hakkede peanøtter til serveringen (kan sløyfes)
Slik gjør du:
1. Kutt opp løken, hvitløken og legg det oppi en gryte med oliven-/kokosoljen og stek til løken er myk. Putt oppi red curry pasten og stek noen minutter til.
2. Kutt opp gulrøttene i staver. Ta i buljongen, kokosmelken og gulrøttene i gryten. Ta blandingen til kokepunktet, skru så ned varmen til medium varme, dekk til gryten med lokket og la det putre til gulrøttene er myke (cirka 20-30 minutter)
3. Ta i peanøttsmøret og rør om til det er god blandet inn i miksen. Ta gryten av platen og bruk en håndmikser til blandingen er smooth.
4. Smak til med salt og pepper
5. Server med hakkede peanøtter og fersk korriander
Velbekomme!