Saftig sjokoladekake

3-1 Sjokoladekake1.jpg

Mathildes saftig sjokoladekake

Ingredienser sjokoladekake:

- 6 dl hvetemel
- 4 dl sukker
- 5-6 ss kakao
- 4 ts vaniljesukker
- 1,5 ts salt
- 3-4 ts natron
- 4 dl vann
- 125 g smeltet smør

Ingredienser sjokoladekrem:

- 300g romtemperert smør
- 600 g melis
- 5-6 ss kakao
- 1,5 ts vaniljesukker
- 6 ss kaffe 

Fremgangsmåte:

1. Sett ovnen på 150 grader
2. Sikt de tørre ingrediensene sammen i en stor bolle
3. Ha i vannet og smøret
4. Bland alt sammen med en håndmikser
5. Smør en rund kakeform med smør så det dekker alle kantene
6. Stek så kaken midt i ovnen i ca 1 time. Eventuelt litt kortere/lenger. (Sjekk med en gaffel i midten av kaken)


Sjokoladekrem:

- Ha i alle ingrediensene i en bakebolle og bland sammen med en håndmikser
- Tilpass og smak etter hvert

La så kaken avkjøles helt før du deler den i to eller tre deler. Fyll så midten med krem og ha oppkuttet non stop i midten av kaken om du vil. Smør så hele kaken med sjokoladekremen og pynt med non stop eller annet ønskelig