Veggislasagne
Oppskrift:
1 løk
3 gulrøtter
2 fedd hvitløk
1/2 chili
1 paprika
200-250 g spinat
200 g feta (nøytral)
400 g hakkede tomater
1-2 spiseskjeer tomatpuré
400 ml kokosmelk (1 boks)
200 g revet ost
Lasagneplater
Slik gjør du:
Kutt opp grønnsakene i biter. Stek løk, hvitløk og chili blanke i en litt stor gryte/panne. Ta oppi grønnsakene (utenom spinaten) og la det putre i et par minutter. Om du vil kan gulrøttene også raspes for en mykere konsistens.
Ta oppi hele boksen med hakkede tomater, 3/4 av boksen med kokosmelk og smak til med 1-2 spiseskjeer tomatpuré og salt og pepper. La dette putre på medium varme i et kvarter.
Stek gjerne spinaten i en panne til den faller sammen og hell bort den overflødige vesken.
Hell blandingen i den ildfaste formen til det dekker bunnen. Legg på spinat og fetaost før du tar på lasagneplater. Gjenta prosessen til du er tom for blanding. Husk at du skal avslutte med saus, og at det siste laget må dekke alt av lasagneplater, hvis ikke blir de ikke myke. Strø over ost på toppen.
Sett formen i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Server gjerne med brød og/eller salat.
Blir det rester er det en nydelig lunsj til dagen etter, men husk at den inneholder spinat og bør derfor ikke varmes opp igjen. Den er uansett veldig god kald!