Søtpotet-taco

En vegetarisk taco med krydderstekte søtpoteter, mangosalsa og mye annet snadder!

The recipe in english

Dette trenger du (2 personer):

Krydderstekte søtpoteter:
3 stk. mellomstore søtpoteter
1 ts korrianderfrø, knuste
0,5 ts finnikelfrø, knuste
2 ts spisskummen
0,5 ts chilliflak eller chilipulver
Salt
Olje

Pico de gallo:
3 stk tomater
½ rødløk
1 lime
Frisk koriander

Guacamole:
2 stk avokado
½ lime
Et fedd hvitløk
½  rød chili

Mangosalsa:
1 stk mango
½ rød chili
½ lime
Frisk koriander
Salt


Til servering:
8 stk maistortilla
Rødkål, finsnittet


Slik gjør du:

Krydderstekte søtpoteter:
Sett ovnen på 210 grader. Skrell og skjær søtpotetene i jevne terninger (pass på at de er ganske like i størrelse slik de ikke blir under-/overstekt) og putt dem i en bolle. Dryss over korianderfrø, fennikel, spisskumen, chiliflak/-pulver og salt og drypp over olje. Vend alt godt sammen. Spre de så ut over en langpanne og sett de i ovnen. Der skal de stå i ca. 25 minutter eller til de er møre og gylne.


Pico de gallo:
Del tomatene og ta ut innholdet med en skje. Hakk dem og ha dem i en skål. Hakk rødløk og litt koriander. Skvis en ut saften av en hel lime og bland alt sammen.


Guacamole:
Mos avokado i en skål. Hakk opp hvitløk og chili og ha det opp i skålen sammen med avokadoen. Skvis over saften fra en halv lime og bland det hele sammen.


Mangosalsa:
Kutt opp en mango (dette er en kunst i seg selv, så se gjerne her hvis du trenger litt tips. Del den halve chilien i to slik du kan ta ut frøene med en t-skje. Så hakker du chilien opp i små biter. Ta chilien og en neve koriander og ha sammen med mangoen i en bolle. Skvis over en halv lime. Ta bittelitt salt i. Bland det hele sammen med en håndmikser/stavmikser.


Serveringstips til pico, guac og mangosalsa: Når du hakker opp grønnsaker og urter, legg litt til siden og strø det over på toppen helt til slutt. Det vil se veldig appetittlig ut og gi folk en idé om hva som er i
😊

Kutt opp rødkål i veldig tynne strimler og varm maistortillaene kjapt i ovnen. Buen provecho!

Denne oppskriften er delvis hentet fra: https://www.godt.no/oppskrift/7873/vegetartaco-med-krydderstekte-soetpoteter-og-avokado

På godt.no finner du også mange andre digge veggisoppskrifter