Ikke glem din seksuelle helse!

Sammen samarbeider med Helsestasjonen på Engen, der du blant annet kan sjekke deg for klamydia, gonoré og få prevensjonsveiledning.

Helsesykepleier hos Engen, Agnes Giertsen, er glad for å kunne konstatere at det ikke har vært noen nedgang i pågangen fra ungdommer og studenter som har testet seg det siste halvåret. Mange av dem har testet positivt på klamydia.

- Det er like viktig som alltid at de som har behov for det ikke nøler med å benytte seg av tilbudet vårt, selv i en tid der Covid 19-epidemien tar mye oppmerksomhet.  

Giertsen forteller videre at de har strenge rutiner for å oppfylle kravene til smittevern.

- Det er tidvis så stor pågang at vi må slippe folk inn puljevis. Alle som er innom blir registrert, slik at det til enhver tid er kontroll på hvem som har vært innom og til hvilket tidspunkt. Vi bruker og tid på å forsikre oss om at alle som er innom føler seg friske og at de ikke skulle vært i karantene.  

Helsepersonalet på Engen opplever at flere av studentene føler på ensomhet og et savn etter å være mer sosiale, noe som spesielt har gått hardt utover førsteårsstudentene. 

- Vi vil gjerne oppfordre alle til å ta vare på hverandre, selv om man må holde mer fysisk avstand enn før. For de som er seksuelt aktive, er det veldig viktig å teste seg mellom hver partner, og huske at kondom fremdeles er svært god beskyttelse mot klamydia.