Mindfulnesskurs

Ønsker du å lære mer om stressmestring og selvomsorg?

Studietiden kan være en spennende, men også en krevende og stressende tid. Det er så mye informasjon å ta inn, mange tidsfrister å forholde seg til og en skal finne sin plass både faglig og sosialt. Det er normalt (og bra!) å være stresset innimellom, men ofte kan vi bli dratt inn i mønster hvor vi møter vansker på måter som gjør at vi på sikt får det enda vanskeligere og en kan lett falle inn i tankemønster som gjør vondt verre.

Mindfulness er en godt undersøkt og effektiv metode for mestre stress, minke engstelse og nedstemthet, samt øke velvære. Mindfulness er evnen til å være oppmerksomt til stede, med det som skjer i oss og omkring oss. Dette er en evne vi alle har, men som vi lett kan miste av syne i en travel hverdag. Mindfulness handler også om å være oppmerksom på en bestemt måte, med en holdning av vennlighet, romslighet og omsorg mot oss selv og det vi opplever. På denne måten blir mindfulness en motvekt til overdreven selvkritikk og streben etter å ha det på en bestemt måte. Vennlig nærvær er også en hjelp til å konsentrere oss best mulig om studier, og til å være til stede i møte med andre mennesker. Når vi finner forankring i oss selv, er vi mindre sårbare for stress, uro og bekymringstanker.

Hva vil du lære?

Du vil lære deg ulike grunnleggende mindfulnessøvelser som styrker «oppmerksomhetsmuskelen». Øvelsene du lærer kan bli gjort nesten hvor som helst, og varigheten er fra 3 – 15 min. Å trene på dette vil hjelpe deg å få til det som er vel så viktig; å bryte med ubevisste tanke- og atferdsvaner som hindrer oss til å leve livet slik vi egentlig ønsker å leve det. Du lærer deg nye ferdigheter til å møte livets utfordringer og vansker, både indre og ytre. På samme tid er målet å utvikle økt bevissthet og evne til å bedre verdsette de gode øyeblikkene i livet som vi ofte overser. Med andre ord, å respondere klokere på (student)livets uunngåelige opp- og nedturer.

Kurset er evidensbasert og ble utviklet for studenter på Universitetet i Oxford, og er basert på bestselgerboken «Mindfulness: a Practical Guide to Finding Peace in a Frantic World", av Mark Williams og Danny Penman. Les her om tilsvarende kurs.

Du lærer gjennom                                                                                                      - Guidet meditasjonsøvelse
- refleksjon over erfaringer fra øvelsen
- Ukens undervisningstema
- Praktiske øvelser både hjemme og under kurs
Du får et kurshefte, samt tilgang til lydfiler til øvelsene.

Praktisk informasjon

Varighet: Kurset går over 8 uker, 90 min. hver samling. Inntil 12 deltakere. I tillegg kommer en valgfri heldagssamling.

Kurset er for deg som:

  • Ønsker å lære mer om stressmestring, selvomsorg eller bare å klare å være mer til stede i eget liv
  • Kan delta på hele kurset (alle 8 ukene).
  • Har anledning til å sette av tid hver dag for å gjøre øvelser (fra 3-20 min).

Hvis du ikke har tid til å gjøre øvelser i livet ditt akkurat nå, anbefale vi deg heller å vente til et senere tidspunkt. Kurset er ikke ment som behandling for en spesifikk fysisk- eller psykisk tilstand. Dersom du opplever alvorlige vansker på disse områdene, er ikke dette kurset for deg akkurat nå.

Du vil bli kalt inn til forsamtale hvor vi sammen kan finne ut om dette kurset kan være nyttig for deg nå.

Våre kurs er gratis for studenter som betaler semesteravgift.
Ved påmelding mottar du en automatisk bekreftelse på SMS og e-post. Kursene har ofte venteliste. Dersom du blir forhindret fra å møte setter vi pris på om du melder deg av så fort som mulig, slik at en annen student kan overta plassen. Siste frist for avmelding er en uke før oppstart  Ikke meldt forfall belastes med et gebyr på kr. 300,-. Hvis ikke kurset vises i kurspåmeldingen, har påmeldingsfristen passert.