Mindfulnesskurs

Ønsker du å lære mer om stressmestring, selvomsorg eller klare å være mer tilstede i eget liv?

Studietiden kan være en spennende, men også krevende og stressende.. Det er mye informasjon å ta inn, mange tidsfrister å forholde seg til og en skal finne sin plass både faglig og sosialt. Det er normalt (og bra!) å være stresset innimellom. Men vi kan falle inn i tankemønster som gjør vondt verre. 

Mindfulness er en godt undersøkt og effektiv metode for mestre stress, minke engstelse og nedstemthet, samt øke velvære. Mindfulness er evnen til å være oppmerksomt til stede, med det som skjer i oss og omkring oss. Dette er en evne vi alle har, men som vi lett kan miste av syne i en travel hverdag. Mindfulness handler også om å være oppmerksom på en bestemt måte, med en holdning av vennlighet, romslighet og omsorg mot oss selv og det vi opplever. På denne måten blir mindfulness en motvekt til overdreven selvkritikk og streben etter å ha det på en bestemt måte. Vennlig nærvær er også en hjelp til å konsentrere oss best mulig om studier, og til å være til stede i møte med andre mennesker. Når vi finner forankring i oss selv, er vi mindre sårbare for stress, uro og bekymringstanker. 

Dette lærer du 

Du vil lære deg ulike grunnleggende mindfulnessøvelser som styrker «oppmerksomhetsmuskelen». Øvelsene du lærer kan bli gjort nesten hvor som helst, og varigheten er fra 3 – 15 min. Å trene på dette vil hjelpe deg å bryte med ubevisste tanke- og atferdsvaner som hindrer deg til å leve livet slik du egentlig ønsker å leve det. Du lærer deg nye ferdigheter til å møte livets utfordringer og vansker, både indre og ytre. På samme tid er målet å utvikle økt bevissthet og evne til å bedre verdsette de gode øyeblikkene i livet. Med andre ord, å respondere klokere på (student)livets uunngåelige opp- og nedturer. 

Kurset er evidensbasert og ble utviklet for studenter på Universitetet i Oxford, og er basert på bestselgerboken «Mindfulness: a Practical Guide to Finding Peace in a Frantic World", av Mark Williams og Danny Penman. Vil du lese mer om tilsvarende kurs? What-to-Expect_OU-Student-Mindfulness-Course-2021-22.pdf (oxfordmindfulness.org) 

Du lærer gjennom 

- Guidet meditasjonsøvelse 

- refleksjon over erfaringer fra øvelsen 

- Ukens undervisningstema 

- Praktiske øvelser både hjemme og under kurs 

- Du får et kurshefte, samt tilgang til lydfiler 

Praktisk informasjon 

Varighet: Kurset går onsdager over 8 uker, 90 min. hver samling. Inntil 12 deltakere. 

Oppstart/varighet: Onsdag 18.10.23 kl.13.30-15.00. 8 uker (onsdager), 90 min hver samling. Inntil 12 deltakere. 

Valgfri heldagssamling fredag 24.11.23, kl.10-15:00 (mellom samling 6 og 7). 

Oppmøtested: Studentsenteret, 3. etasje, Sammen psykisk Helse, Parkveien 1, Bergen. 

Kurset er for deg som: 

  • Ønsker å lære mer om stressmestring, selvomsorg eller bare å klare å være mer til stede i eget liv
  • Kan delta på hele kurset (alle 8 ukene).
  • Har anledning til å sette av tid hver dag for å gjøre øvelser (fra 3-20 min).

Hvis du ikke har tid til å gjøre øvelser akkurat nå, anbefale vi deg heller å vente til et senere tidspunkt 

Ønsker du mer informasjon om gruppen, eller vil melde interesse for deltakelse? Ta kontakt på telefon 55 96 88 44, registrer deg for behandling på våre nettsider, og skriv at du ønsker dette tilbudet. Om du allerede er i behandling hos oss, kan du henvises av din samtaleterapeut/behandler.