Lege

Ønsker du å bytte fastlege eller trenger en akutt legetime? Sammen samarbeider med to legesentre i Bergen.
7 Fjell Legesenter og Legene på Høyden samarbeider med Sammen. 7 Fjell Legesenter holder til i flotte nye lokaler og er samlokalisert med Sammen Tannlege på Danmarksplass. Legene på Høyden holder til på Vektertorget i Bergen Sentrum. 
 
Du kan bestille akutt-timer hos begge legesentrene dersom du ikke har fastlege i Bergen, men vi anbefaler deg å bytte til en fastlege i Bergen når du studerer her. En fastlege kan blant annet følge deg tettere opp, og du stiller først i køen til akutt-timer timer samme dag. I tillegg har legene hos oss ekstra god kompetanse på studentrelaterte problemer og utfordringer.
 
(PS: Legene på Høyden har ikke ledig plass på fastlegelisten)
 
Hvordan bytte fastlege
Du har rett til å bytte fastlege to ganger pr kalenderår, slik bytter du fastlege.
Husk at du ikke trenger å ha meldt flytting til Bergen for å få fastlege her. Men personer som har flyttet innenfor Norge (og meldt flyttingen til Folkeregisteret), og innen tre år flytter tilbake til tidligere kommune, kan få tilbake tidligere fastlege.

Seksuell helse 
Hos Helsestasjonen på Engen, Legene på Høyden og 7 Fjell Legesenter kan du sjekke deg for celleforandringer, klamydia, gonoré og få prevensjonsveiledning. Les mer om tilbudet her.