Lege

Vi har vanlige åpningstider hos begge legekontorene våre, og tar i mot alle typer henvendelser, unntatt dem med luftveissymptomer.
Ønsker du å bytte fastlege eller trenger en akutt legetime? Sammen har avtale med både 7 Fjell Legesenter og Legene på Høyden. 7 Fjell Legesenter holder til i flotte lokaler, samlokalisert med Sammen Tannlege, på Danmarksplass. Legene på Høyden holder til på Vektertorget i Bergen Sentrum. 
 
Du kan bestille akutt-timer hos begge legesentrene dersom du ikke har fastlege i Bergen, men vi anbefaler deg å bytte til en fastlege i Bergen når du studerer her. En fastlege kan blant annet følge deg tettere opp, og du stiller først i køen til akutt-timer timer samme dag. I tillegg har legene hos oss ekstra god kompetanse på studentrelaterte problemer og utfordringer.
 
(PS: Legene på Høyden har ikke ledig plass på fastlegelisten)
 
Hvordan bytte fastlege
Du har rett til å bytte fastlege to ganger pr kalenderår, slik bytter du fastlege.
Husk at du ikke trenger å ha meldt flytting til Bergen for å få fastlege her. Men personer som har flyttet innenfor Norge (og meldt flyttingen til Folkeregisteret), og innen tre år flytter tilbake til tidligere kommune, kan få tilbake tidligere fastlege.

Seksuell helse 
Hos Helsestasjonen på Engen og Legene på Høyden  kan du sjekke deg for celleforandringer, klamydia, gonoré og få prevensjonsveiledning. Les mer om tilbudet her.