For studenter

Informasjon om Externship våren 2020 kommer i løpet av 2019. 

Har du spørsmål om Externship, kan du kontakte prosjektleder Mia Milde på mia.milde@sammen.no. 


Hva kan du forvente deg når du søker om Externship?
Har du lyst til å få bedre innsikt i mulighetene som venter deg etter studiet? Da kan du søke om å bli med en ansatt som har gått lignende utdanningsvei som deg på jobb i 1-5 dager. Externship handler nettopp om å følge en ansatt i en bedrift på en helt vanlig arbeidsdag. Det gir deg mulighet til å få innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en spesifikk stilling innebærer, og hva som kreves av kompetanse i stillingen. Vi har mange plasser, og det er lav terskel for å søke.

Vi håper at du i løpet av Externship-programmet får ny innsikt, som kan gi inspirasjon til kommende oppgaver på studiet, fagvalg, ekstraemner og kanskje nettopp arbeidsliv. Erfaringene du fra Externship vil kunne hjelpe deg i fremtidige beslutninger om karrierevalg. Samtidig er dette en veldig god mulighet for å bygge nettverk. 


Hva kreves av deg? 

Vi forventer at du møter opp etter avtale og er interessert og nysgjerrig i møte med personen du skal følge på jobb. Vi har bedt bedriftene legge til rette for dager som viser varierte arbeidsoppgaver slik at studenten, altså du, blir godt kjent med ulike arbeidsoppgaver. Det er også din oppgave å ringe/sende e-post til den bedriften du blir matchet med for å avtale oppmøtested og få bekreftet hvilke(n) dag(er) du skal ha Externship. 

Externship gjennomføres våren 2020, og krever at du setter av en til fem dager, og at du møter opp nysgjerrig og motivert.

Hvem kan delta?

Alle som er studenter i Bergen, og som har betalt semesteravgift til Studentsamskipnaden på Vestlandet det semesteret de har Externship.

Hvordan matcher vi?

Etter frist for påmelding vil vi matche studenter og alumner/bedrifter basert på ønsker fra begge parter. Etter matching sender vi ut informasjon om det praktiske. 

Meld deg på!

Vi håper du som student synes dette høres interessant ut, og har lyst til å melde deg på Externship-programmet. Vi er fullbooket for våren 2019, men vil åpne påmeldingen igjen neste semester. 

Hvis du lurer på noe, kan du sende e-post til prosjektleder Mia Milde på mia.milde@sammen.no