På tur Sammen – Syv fjell på syv uker

Bli kjent med Bergen fra de syv byfjellene sammen med oss denne høsten!

Denne turgruppa er nå desverre full. Følg med på våre hjemmesider hvor vi vil publisere flere turgrupper fremover

Våren 2023 hadde Sammen turtilbudet “På tur Sammen”. Basert på gode tilbakemeldinger og ønsker om flere turtilbud ønsker vi å videreføre suksessen. Denne høsten ønsker vi å invitere dere til å bli kjent med Bergen fra de 7 byfjellene sammen med oss. Vi går ett av de syv fjellene hver uke. Det betyr at det er totalt syv turer fordelt på syv uker. Vi håper du vil være med!

Beskrivelse av de ulike turene

Lyderhorn

Vi går sammen fra busstoppet som heter Gravdal. Herfra må vi gå i omtrent 20 minutter langs en vei før selve turen opp fjellet begynner. Vi går samme veien ned fjellet som vi går opp.

🗓️ Dato: 30. August
📍 Oppmøte: Klokka 17:00 ved busstoppet “Gravdal” i Laksevåg. Det går flere busser hit. Fra Olav Kyrres Gate E kan man ta linje 6 mot Lyngbø, gå av på Nygård kirke og gå til Gravdal. Evt. kan du ta buss nr. 44 mot Gravdal for å komme helt ned til oppmøteplass. Denne bussen går fra busstoppet som heter Lyngbø. Sjekk Skyss dersom du er usikker.
⏱️ Varighet: 3 timer tur/retur

 

Damsgårdsfjellet

Dette er en relativt lett fjelltur. Damsgårdsfjellet er ca. 326 høydemeter over havet. Startpunkt er Melkeplassen. Buss nr. 19 går fa Olav Kyrres gate E til Melkeplassen. Gå av på stoppet som heter Hamrehaugen.

🗓️ Dato: 06.september
📍 Oppmøte: Klokka 17:00 ved busstoppet ‘Hamrehaugen’ på Melkeplassen
⏱️ Varighet: 2 timer tur/retur


Løvstakken

Ca 401 høgdemeter totalt, og en middels krevende tur. Det finnes mange ruter opp med mange ulike startpunkt. Vi starter på Danmarksplass, og går også ned igjen på denne siden av fjellet.

🗓️ Dato: 13.september
📍 Oppmøte: Kl. 17 på Danmarksplass bybanestopp. Vi går sammen herifra.
⏱️ Varighet: 2-3 timer tur/retur

 

Ulriken

Ta buss nr 12 fra Bergen sentrum til Montana. Vi møtes ved busstoppet som heter Montana, og går i fellesskap herfra. Ulriken er det høyeste av de syv fjellene, og mange oppover det også som det mest utfordrende. Derfor går vi svingene (Korketrekkeren) opp, og ikke trappene. Her er det litt slakere og enklere å holde en samtale. Vi tar trappene på vei ned igjen, og endre opp på samme sted som vi startet turen.

🗓️ Dato: 20.september
📍 Oppmøte: Montana busstopp klokka 17:00.
⏱️ Varighet: 2-3 timer tur/retur


Rundemannen

Vi går opp til Rundemannen fra Svartediket, og går ned igjen over Fløyen. Start og slutt på turen er dermed på to ulike steder, og turen vil være ferdig ved Fløibanen i sentrum. Dette er en av de lengre turene, men hele turen går på grussti og er lett fremkommelig.

🗓️ Dato: 27.september
📍 Oppmøte: Klokken 17:00. I den lille parken rett ved (mellom) busstoppene ‘Årstavdeien’ og ‘Svartediket’. Den lille parken ser du så fort du går av bussen, eller søk opp et av busstoppene på Google Maps. Buss nr. 5 og 6 stopper på stoppet Årstadveien, og buss nr. 11 stopper på busstoppet Svartediket.
⏱️ Varighet: 3 timer tur/retur

  

Stoltzen og Sandviksfjellet

Vi går opp til Sandviksfjellet via de kjente (og litt brutale) Stoltzentrappene, og går ned igjen via stiene om Munkebotn. Turen opp til Stoltzen er en av de kortere turene, men foregår i trapper som ofte byr på syrefest i lårene. Vi lover å gå den i et rolig tempo slik at den er overkommelig for alle, og har ingen intensjoner om å konkurrere opp!

Det finnes flere ruter opp, og det er mulig vi tar en alternativ rute opp ved behov.

🗓️ Dato: 4.oktober
📍 Oppmøte: Klokken 17:00 ved busstoppet ‘Munkebotn’ i Sandviken. Hit går det mange busser (3, 4, 12, 16E, 19, 30, 37, 39, 300, 310) så sjekk Skyss Reise.
⏱️ Varighet: 2 timer tur/retur


Fløyen

Klassikeren! Hele turen går på god sti, og er lett fremkommelig.

🗓️ Dato: 11.oktober
📍 Oppmøte: Ved Fløibanen i sentrum klokka 17:00.
⏱️ Varighet: 2 timer tur/retur