Søk bolig

Hvem kan søke?
Alle studenter ved en utdanningsinstitusjon tilknyttet Sammen, som har fylt 18 år kan søke om studentbolig. Andre studenter kan også søke, men vil ikke bli prioritert. 

Du kan lese mer om dette i vårt tildelingsreglement.

Søknadsfrist
Søknadsfrist om du ønsker studentbolig fra 1. august er 15. mai. Utover hovedtildeling tildeles ledige boliger fortløpende.

Hvor søker jeg?
For å kunne søke om studentbolig må du først opprette en bruker på Min side. Du finner din studentbolig og søker her.

Vi publiserer jevnlig hva vi har av ledige boliger på hybel.no.

Hvordan søke?
Hvis du trenger hjelp til søknadsskjemaet kan du ta en titt her, eller se filmen under. NB! Du vil ikke få en bekreftelse på at søknaden er mottatt.

Søknadsbehandling
Du kan gjøre endringer med søknaden din helt frem til du eventuelt får tildelt studentbolig. Du beholder plassen din selv om du gjør endringer.

Tildeling av bolig
For tildeling av boliger fra august begynner vi å sende ut leieavtaler fra 18. mai. Vær obs på at det kan ta opptil 1-2 uker før du får svar. Resten av året sender vi ut leieavtalene fortløpende.

Dersom vi kan oppfylle ditt ønske om studentbolig, vil du få melding på e-post om dette. For å takke ja til tilbudet må du signere med BankID eller SMS, i henhold til svarfristen på kontrakten. Husk at depositumet også må betales. Faktura for depositum finner du på Min side.

Hvor lenge kan jeg bo i boligen?
Du kan bo hos oss i opptil fem år, men må signere ny kontrakt hvert år.

Jeg vet ikke om jeg får studieplass til høsten
Du kan likevel søke og eventuelt takke nei til tilbudet etter følgende regler (gjelder kun leieavtaler fra 1. august):

  • Dersom du gir beskjed før 23. juli vil vi løse deg fra avtalen og returnere ditt depositum så fort som mulig, dersom du ikke skal studere i Bergen. Send e-post til bolig@sammen.no og legg ved skjermdump fra Samordnaopptak. 
  • Kansellerer du avtalen etter 23. juli vil det bli behandlet som en ordinær kansellering og du må forholde deg til vilkår for oppsigelse, jfr leieavtalen § 2.

Melding om kansellering må sendes skriftlig til bolig@sammen.no. Husk å oppgi kontonummeret ditt for tilbakebetaling av depositumet.

Korttidsleie av studentbolig
Hos Sammen kan du søke om korttidsleie ved opphold fra minimum 2 uker til maksimum 8 uker. Les mer om korttidsleie og priser her.

Spesielle omstendigheter
Dersom du har behov for et spesielt bomiljø eller en tilrettelagt bosituasjon er det viktig at Sammen Bolig får beskjed om dette før søknadsfristen.

Sensitiv informasjon som medisinske dokumenter og attester kan ikke sendes som e-post grunnet GDPR, det må sendes med post til Sammen Bolig eller leveres i lukket konvolutt til Fantoft Servicesenter.

Sammen Bolig postadresse
Sammen Informasjon

Parkveien 1 
5007 Bergen

Studentboliger for funksjonshemmede
Vi tilbyr tilrettelagte studentboliger til funksjonshemmede. Disse finner du i Damsgårdsveien, Gyldenpris, Grønneviksøren, Jekteviken og Fantoft TRE Studentboliger.

Barn
Dersom du har eller venter barn kan du søke familiebolig. Vi har familieboliger ved Nattland Studentboliger, Fosswincklesgate 67, Jekteviken, Fantoft Studentboliger og Fantoft Familieboliger.

Husdyr
Dyrehold er dessverre ikke tillatt i våre boliger. Unntak gjøres for førerhunder.

En del av vår kommunikasjon foregår via e-post. Det er derfor veldig viktig at du sjekker at e-post fra Sammen ikke havner i spam-mappen din. Dersom den gjør det er det viktig at du endrer innstillingene dine.