Bli kjent med naboen

Er det ikke hyggeligere å bo i en studentbolig når man er på hils med naboen? Les våre beste tips!

Er du en av de som akkurat har flyttet inn i en bolig hos oss? Du er ikke alene. Totalt bor det flere tusen studenter fordelt på boligene våre i og utenfor sentrum. Det er altså gode muligheter for at naboen din er en student, og er du heldig er personen kanskje kul. Generelt tror vi det er mye hyggeligere å bo i en studentbolig der man er på hils med hverandre. Det blir også litt lettere å banke på døren den dagen du er tom for dopapir ;-)

Bli kjent med naboen din ved å:

  1. Smil og si hei. Å smile fungerer stort sett alltid. Er du skikkelig i slaget kan du til og med slå ut håret og si «god kveld» eller «god helg».
  2. Snakke om været. Her sørger byen for et solid samtaleemne, alt fra duskregn til kraftige regnbyger. Du kan jo brife med at du vet at det regner ca. 270 dager i året og kanskje tipse om hvor man kjøper en god nok paraply og regntøy?
  3. Arranger filmkveld. Har du noen kroner igjen av stipendet kan du slå til med å kjøpe litt popcorn og snop i tillegg. En filmkveld er vinn-vinn for deg, du kan sjekke av en bra film på sett-listen og fylle noe av den pinlige stillheten som kan oppstå når man ikke kjenner hverandre så godt.
  4. Trakt kaffe og bak boller. Husk å åpne vinduet eller døren i gangen så lukten siver ut. Garantert at i hvert fall én nabo faller for fristelsen for å komme bort og slå av en prat.
  5. Trene sammen. Både du og naboen din vet at det er lurt å trene, men dørstokkmilen er ofte tung. Lager dere en avtale om å gå og trene eller ta en fjelltur blir treningsøkten vanskelig å lure seg unna.  
  6. Lag kollokvie. Når både du og din nabo er studenter slipper ingen av dere unna eksamen. Hvorfor ikke spørre om dere kan høre hverandre i potensielle emner? Det kan være god læring i å skulle forklare en økonomistudent om dissekering av fisk f.eks.
  7. Lag/spise middag sammen. Nå er jo fisken allerede dissekert. Hva med å bare lage en deilig middag av den? Bank på dører og inviter, alle tar med seg noe så blir det plutselig et lite festmåltid. Man kan også spare noen kroner på å lage middag sammen.
  8. Arranger spillkveld. Det finnes alltid en eller flere naboer med konkurranseinstinkt som stiller. Her kan man ikke unngå å bli kjent med naboens gode (og dårlige) sider når det står om heder og ære i et slag alias eller vri-åtter.

Uansett hvilke av tipsene du går for – la det stå til! Håper vi kan si slitan med ditt nye kule bekjentskap :-)