Om Fantoft

Fantoft Studentboliger, Fantoft Familieboliger og Fantoft TRE

Adresse
Postadresse: Ditt navn 
Fantoft Studentboliger
Postboks <postboksnr>
5075 Bergen

Se Skyss' reiseplanlegger for å se hvordan du kommer deg hit.

Beboerkontaktene
Formålet med Beboerkontaktene er å informere nye beboer om livet i studentbolig. De vil jevnlig ha informasjonsmøter for nye beboere ved innflytting i august og januar. Beboerkontaktene er aktive fra august til mai.

Bilder/plakater i bolig
Oppheng av bilder, plakater og annet er kun tillat fra bildelist ved taket.

Bod
For å få tildelt en hylle i et bodrom må du sende inn en henvendelse via Min side. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er nok boder til absolutt alle og all lagring i boden er på eget ansvar. NB! Ikke plasser verdifulle gjenstander i boden og sørg alltid for at den er forsvarlig låst.

Fantoft Familieboliger har bod i kjelleren, bruk husnøkkel for å få tilgang.

Fellesareal
Sammen Renhold står for vask av trapper og korridorer. Toalett/bad og kjøkken har beboerne selv ansvar for å holde rent.

Fellesrom
Klubb Fantoft (les mer under).

Lesesal for alle ved inngangen til klubb Fantoft. Det er også to lesesaler for beboere i AB og for EFGH i fellesrommet i F.

Fantoft R og S har takterrasse med et lite fellesrom tilknyttet. Bor du i R eller S har du tilgang med tag. Det er wifi på fellesrommet.

Langblokken (EFGH) har et eget fellesrom i første etasje i F med tv, lesesal, sofaer etc.

Heis
Det er heis i alle bygg unntatt N-blokkene.

Klubb Fantoft
Klubb Fantoft er et fellesrom for alle beboerne på Fantoft. Åpningstider er søndag til torsdag fra kl. 10.00-23.00, fredag og lørdag fra kl. 10.00-00.00. To fredager i måneden kan klubben søke om utvidet åpningstid til kl. 02.00. Tag brukes for å åpne døren. 

Lagring av møbler
Vi har dessverre ikke mulighet for å lagre møbler som dere ikke ønsker å benytte. Dere kan lagre dette et annet sted, men vi gjør oppmerksom på at ved utflytting må alle møbler være satt tilbake (mangler vil bli fakturert). Møbler og annet dere har kjøpt inn selv må være fjernet ved utflytting. Speil som limes opp på dører etc vil bli fjernet for beboers regning.

Oppvaskmaskin i kollektivene i blokk R og S
Det er viktig at det kun brukes vaskemiddel for oppvaskmaskin. Zalo kan ikke benyttes da maskinen blir ødelagt og må erstattes av brukerne. Feilmelding F5 på oppvaskmaskin skyldes at vanntilførsel mangler. Snu hendel som er på blandebatteri/spring ved vasken til ON.

Parkering
På Fantoft er det parkeringsplasser for beboerne. NB! Det er begrenset antall plasser og du må søke om plass. Les mer om reglene og om hvordan du bestiller parkering her.

Det er gratis å parkere motorsykler og mopeder. De trenger ikke sykkeloblat og kan parkere under blokk N (i nærhet av sykkelbod). Dersom du parkerer på oppmerket parkeringsplass må du betale parkeringsavgift.

Post
Postboksene finner du i det kombinerte post- og søppelhuset ved innkjøringen til parkeringsplassen. Inngang til Posthuset er i øverste etasje.
Fantoft Familieboliger har sine postbokser i 1. etasje i L-bygget, og bruker husnøkkelen som postnøkkel.

Sykkel
Du kan parkere sykkelen din i stativ på utsiden av bygg A, B, E, F, G eller H eller i sykkelstallen under N-bygget, helt innerst. Inngang er gjennom parkeringsplassen, og tilgang er med tag. Ta kontakt med Sammen Informasjon for tilgang. Sykler må merkes med gyldig oblat som kan hentes på ditt servicesenter. Oblatet gjelder for ett år av gangen og må fornyes hvert år, dette er for å ha kontroll på hvilke sykler som er hensatt og hvilke sykler som er i bruk. Umerkede sykler blir fjernet. Sykler parkeres på eget ansvar.

Strøm
Beboere i Fantoft Familieboliger (K- og L-blokken) vil få strømregning fra strømleverandør i posten. Alle andre faktureres sammen med husleien.

Strøm Fantoft Familieboliger
Når du flytter inn blir det opprettet en avtale med BKK energiselskap for energiforbruk i din bolig. Energiselskapet leverer en samlefaktura til deg som inneholder ditt private forbruk og felles forbruk. Fellesutgifter på energi skal dekke varmtvann, ventilasjon, lys, heis og andre tekniske installasjoner.

Varmen til din leilighet hentes ut fra fjernvarmen som er fra forbrenningsanlegget i Rådal. Prisene på fjernvarme er justert etter spot-pris på energimarkedet.

Søppel og resirkulering
Restavfall, plast og papp/papir kastes i nedkastene vis-a-vis bybanestoppet. I søppelrommet under posthuset finner du kildesortering av glass, metall, elektrisk avfall, batterier etc. 

TU Fantoft
TU har et kontor der de låner ut nyttige ting for beboerne, for eksempel støvsugere, strykejern, verktøy, liggeunderlag, telter og soveposer. De har i tillegg mye fritidsutstyr som X-box, gitar og fiskeutstyr. I tillegg til å låne ut ting jobber de også for at studentene skal ha det mest mulig moro mens de bor på Fantoft. Sammen med andre studentorganisasjoner organiserer TU fester og happenings der alle er velkomne. De har også brettspill, biljard bord, bordtennis, og andre spill på Klubb Fantoft som alle kan bruke.

Åpningstider, kontaktinformasjon og annet finner du på Facebooksiden til TU Fantoft eller ved å sende en mail til tenantsunionfantoft@gmail.com.

TU-kontoret ligger i C-blokken. 

Sjekk også ut YouTube-film om klubben og beboernes egen Facebook-side, samt Facebook-siden om aktiviteter som skjer på Fantoft.

Vaskeri
Vaskeri i blokk C for beboere i blokk A, B, C, D, E, F, G, H, K, L, M, N og O
Vaskeri i blokk R for beboere i blokk R og S.

Vaskeri i R finner du i 1. etasje, på høyre side av inngangspartiet.

Om vaskeriet i blokk R: Det skal ikke benyttes såpe i maskin, dette er automatisk i maskinen, men kan fjernes om ønskelig.

Om vaskeriet i blokk G: Dette vaskeriet er døgnåpent, men man kan kun reservere maskiner frem til 24:00 midnatt. Det er ikke mulig å reservere tørketrommel.

Les mer om vaskeri her.

Oversiktsbilde_2021.png