Om Fantoft

Fantoft Studentboliger, Fantoft Familieboliger og Fantoft TRE

Adresse
Postadresse: Ditt navn 
Fantoft Studentboliger
Postboks <postboksnr>
5075 Bergen

Se Skyss' reiseplanlegger for å se hvordan du kommer deg hit.

Beboerkontaktene
Formålet med Beboerkontaktene er å informere nye beboer om livet i studentbolig. De vil jevnlig ha informasjonsmøter for nye beboere ved innflytting i august og januar. Beboerkontaktene er aktive fra august til mai.

Bilder/plakater i bolig
Oppheng av bilder, plakater og annet er kun tillat fra bildelist ved taket.

Bod
For å få tildelt en hylle i et bodrom må du sende inn en henvendelse via Min side. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er nok boder til absolutt alle og all lagring i boden er på eget ansvar. NB! Ikke plasser verdifulle gjenstander i boden og sørg alltid for at den er forsvarlig låst.

Fantoft Familieboliger har bod i kjelleren, bruk husnøkkel for å få tilgang.

Fellesareal
Sammen Renhold står for vask av trapper og korridorer. Toalett/bad og kjøkken har beboerne selv ansvar for å holde rent.

Fellesrom
Klubb Fantoft (les mer under).

Lesesal for alle ved inngangen til klubb Fantoft. Det er også to lesesaler for beboere i AB og for EFGH i fellesrommet i F.

Fantoft R og S har takterrasse med et lite fellesrom tilknyttet. Bor du i R eller S har du tilgang med tag. Det er wifi på fellesrommet.

Langblokken (EFGH) har et eget fellesrom i første etasje i F med tv, lesesal, sofaer etc.

Heis
Det er heis i alle bygg unntatt N-blokkene.

Klubb Fantoft
Klubb Fantoft er et fellesrom for alle beboerne på Fantoft. Åpningstider er søndag til torsdag fra kl. 10.00-23.00, fredag og lørdag fra kl. 10.00-00.00. To fredager i måneden kan klubben søke om utvidet åpningstid til kl. 02.00. Tag brukes for å åpne døren. 

Lagring av møbler
Vi har dessverre ikke mulighet for å lagre møbler som dere ikke ønsker å benytte. Dere kan lagre dette et annet sted, men vi gjør oppmerksom på at ved utflytting må alle møbler være satt tilbake (mangler vil bli fakturert). Møbler og annet dere har kjøpt inn selv må være fjernet ved utflytting. Speil som limes opp på dører etc vil bli fjernet for beboers regning.

Oppvaskmaskin i kollektivene i blokk R og S
Det er viktig at det kun brukes vaskemiddel for oppvaskmaskin. Zalo kan ikke benyttes da maskinen blir ødelagt og må erstattes av brukerne. Feilmelding F5 på oppvaskmaskin skyldes at vanntilførsel mangler. Snu hendel som er på blandebatteri/spring ved vasken til ON.

Parkering
På Fantoft er det parkeringsplasser for beboerne. NB! Det er begrenset antall plasser og du må søke om plass. Les mer om reglene og om hvordan du bestiller parkering her.

Det er gratis å parkere motorsykler og mopeder. De trenger ikke sykkeloblat og kan parkere under blokk N (i nærhet av sykkelbod). Dersom du parkerer på oppmerket parkeringsplass må du betale parkeringsavgift.

Post
Postboksene finner du i det kombinerte post- og søppelhuset ved innkjøringen til parkeringsplassen. Inngang til Posthuset er i øverste etasje.
Fantoft Familieboliger har sine postbokser i 1. etasje i L-bygget, og bruker husnøkkelen som postnøkkel.

Sykkel
Du kan parkere sykkelen din i stativ på utsiden av bygg A, B, E, F, G eller H eller i sykkelstallen under N-bygget, helt innerst. Inngang er gjennom parkeringsplassen, og tilgang er med tag. Ta kontakt med Sammen Informasjon for tilgang. Sykler må merkes med gyldig oblat som kan hentes på ditt servicesenter. Oblatet gjelder for ett år av gangen og må fornyes hvert år, dette er for å ha kontroll på hvilke sykler som er hensatt og hvilke sykler som er i bruk. Umerkede sykler blir fjernet. Sykler parkeres på eget ansvar.

Strøm
Beboere i Fantoft Familieboliger (K- og L-blokken) vil få strømregning fra strømleverandør i posten. Alle andre faktureres sammen med husleien.

Strøm Fantoft Familieboliger
Når du flytter inn blir det opprettet en avtale med BKK energiselskap for energiforbruk i din bolig. Energiselskapet leverer en samlefaktura til deg som inneholder ditt private forbruk og felles forbruk. Fellesutgifter på energi skal dekke varmtvann, ventilasjon, lys, heis og andre tekniske installasjoner.

Varmen til din leilighet hentes ut fra fjernvarmen som er fra forbrenningsanlegget i Rådal. Prisene på fjernvarme er justert etter spot-pris på energimarkedet.

Søppel og resirkulering
Restavfall, plast og papp/papir kastes i nedkastene vis-a-vis bybanestoppet. I søppelrommet under posthuset finner du kildesortering av glass, metall, elektrisk avfall, batterier etc. 

TU Fantoft
Tillitsutvalget Fantoft er en studentorganisasjon drevet av frivillige beboere på Fantoft. TU har som primærmål å gjøre Fantoft til å bli et litt bedre sted å bo på. TU Fantoft drifter og arrangerer forskjellige arrangementer i Klubb Fantoft (lokalisert i N-blokka). De arrangerer arrangementer flere ganger i uka, som varierer fra gjentagende arrangementer som filmkvelder, cafe, quiz, turer i nærområdet, større fester som silent disco og til enkeltstående arrangementer. De har frivillige på skift hver eneste kveld i klubben, og du er alltid velkommen til å stille dem spørsmål om det er noe som du lurer på. For å holde deg oppdatert på alle arrangementer som de arrangerer kan du følge dem på Instagram: tu_fantoft eller følge dem på Facebook på Fantoft Events.

Klubb Fantoft er åpen fra klokka 10:00-23:00 mandag- torsdag + søndag og 10:00-00:00 fredag og lørdag. Du er når som helst velkommen til å bruke Klubb Fantoft innenfor åpningstidene enten det måtte være å studere, spille biljard eller ping pong på spillrommet, spille brettspill eller bare å ha et sted for å samles med venner og kjente.

Tillitsutvalget Fantoft har også en oppgave med å være et mellomledd mellom beboere og Sammen, og kan representere og assistere i saker for beboerne hvis man ønsker det. Send dem gjerne en melding, så hjelper de deg videre.

Tillitsutvalget Fantoft drifter et leiekontor, her kan du leie alt fra som ryggsekker, soveposer, telt, feltsenger, støvsugere, fiskeutstyr, SUP brett og uteleker osv. Leiekontoret er lokalisert i gangen i C/D-blokka, døra til kontoret er åpen når leiekontoret er åpent.

Hvis du har noe spørsmål rundt det med å være frivillig eller andre saker og ting så kan du alltid sende dem en melding på disse ulike kanalene, så svarer de deg. tu_fantoft på Instagram Tenants Union Fantoft på Facebook eller du kan sende dem en epost tenantsunionfantoft@gmail.com

Vaskeri
Vaskeri i blokk C for beboere i blokk A, B, C, D, E, F, G, H, K, L, M, N og O
Vaskeri i blokk R for beboere i blokk R og S.

Vaskeri i R finner du i 1. etasje, på høyre side av inngangspartiet.

Om vaskeriet i blokk R: Det skal ikke benyttes såpe i maskin, dette er automatisk i maskinen, men kan fjernes om ønskelig.

Om vaskeriet i blokk G: Dette vaskeriet er døgnåpent, men man kan kun reservere maskiner frem til 24:00 midnatt. Det er ikke mulig å reservere tørketrommel.

Les mer om vaskeri her.

Oversiktsbilde_2021.png