Brannkurs - Q&A

Ofte stilte spørsmål om brannkurset

Q1: Jeg kommer ikke inn på brannkurset, det kommer ikke opp på skjermen?

A1.1: Skriv inn adressen til en valgfri nettside i adressefeltet i nettleseren din f.eks. www.sammen.no  

A.1.2: Dersom svaret over ikke virker, forsøk å tømme nettleserens historikk (cashe).

A.1.3: Virker det fortsatt ikke kan du forsøke med en annen nettleser (Edge, Chrome, Firefox, Internet Explorer eller Safari).

A.1.4: Hvis det fremdeles ikke fungerer kan du forsøke å koble kabelen som går inn i ruteren direkte i din data og gjenta prosessen fra A1.

Q2: Jeg kommer inn på en side der det ser ut som jeg er logget på noe, men jeg kommer ikke videre til brannkurset?

A2.1: I menyen til venstre er det en "logg ut"-link, klikk på denne. Du vil da bli autentisert mot brannkurset på nytt, og det skal komme opp som normalt.

Q3: Jeg har bestått brannkurset, trukket strømmen på ruteren, ventet minst to minutter før jeg koblet den inn igjen og forsøkte å koble meg på, men jeg kommer fortsatt ikke på nett?

A.3.1: Forsøk å trekke ut ruteren og sett den på igjen en gang til. Vent ett minutt før du setter den på igjen, og deretter to minutter før du tester internett igjen.

A.3.2: Du kan forsøke å gjøre en "refresh" av ruteren. Dette gjør du ved å bruke en kulepenn for å trykke in resetknappen du finner på siden av ruteren (mens den er tilkoblet strøm). Knappen skal holdes inne i ti sekunder til lyset på fronten av ruteren begynner å blinke rødt. La ruteren stå i tre minutter slik at den kan starte på nytt og laste ned innstillingene. Forsøk deretter å gå på nett på nytt.

Fremdeles problemer med å få opp brannkurset? Ta kontakt med Sammen Drift på drift@sammen.no.