– Trygg, strukturert og innholdsrik

Oppigard Barnehage ligger sentralt på Nattland, rett ved studentboligene. Skogen er barnehagen sin nærmeste nabo, og blir flittig brukt til lek og moro. I tillegg står drama, natur og miljø i sentrum.

Da Hege Amind Furunes Kvamsdal lette etter barnehage til Tiril (5) var hun student på NLA Høgskolen. Nå er hun ferdig utdannet pedagog. Hun ønsket en trygg barnehage hvor barnet blir sett. 

– Jeg valgte denne barnehagen fordi jeg ville ha en studentbarnehage. Jeg fikk bolig i studentbyen på Nattland og da satt jeg Oppigard på førstevalg, sier Kvamsdal.

Velkommen til Oppigard barnehage.JPG

Hun forteller at hun hadde hørt at det var mange fornøyde foreldre i barnehagen. I tillegg visste hun at det var lite utbytting blant de ansatte.

– Dette viser at de ansatte trives i godt i jobben sin, legger hun til.

– Jeg kan komme til de med alt

Barnehagen bruker Marte Meo-metoden. Dette er en veiledningsmetode som blir brukt for å få en bedre forståelse av barnet.

– De ansatte er så utrolig flinke. De er flinke til å observere, og husker nesten hvilken som helst situasjon og kan fortelle hendelsesforløpet, forteller hun. 

Kvamsdal beskriver de ansatte som engasjerte og veldig glade i jobben sin, noe som er viktig for henne. 

– Det er takket være Marte Meo-metoden at de har så god oversikt, og at strukturen er så bra som den er, sier hun.

Hege og Tiril.JPG

Kvamsdal benytter seg av kommunikasjonsportalen MyKid. Her kan hun enkelt skrive beskjeder til de ansatte og hun får daglig et referat fra hverdagen i barnehagen. Der kan det stå om hva de har gjort, hvor de har vært på tur, og generelt innhold i løpet av dagen. I tillegg blir det lagt ut bilder. 

Hun beskriver det som et utrolig nyttig verktøy. 

– Kommunikasjonen med de ansatte er kjempebra. Jeg kan komme til de med alt. De forstår at det ikke bare er barna som begynner i barnehagen men også hele familien. 

En variert hverdag med lek og moro

I barnehagen blir det servert frokost, lunsj og så har hun selv med frukt. Noen ganger er barna så heldige at de får barna lov til å bidra med matlagingen. 

– Maten som blir servert er veldig bra. Innimellom får de varm lunsj, men smørelunsjen er også super, forteller hun.

Hege og Tiril inne.JPG

Oppigard Barnehage har et stort uteområde som gir muligheten til fysiske utfordringer som sykling, løping og lek i sandkasse.

– Det byr på motoriske utfordringer, samtidig som det er trygt. Det er fint med litt bratte bakker slik at man kan ake. 

I tillegg er det kort avstand til skogen. Ikke bare blir skogen brukt som en lekeplass, men barnehagen har også en egen grønnsakshage. Dette er for å lære barna om miljø og bærekraft.

Kvamsdal forteller at barna har én turdag i uka. 

– Dette synes jeg er kjempeflott, og er en erfaring barna har godt av, sier hun. 

En typisk dag for Tiril begynner tidlig i barnehagen. Da er det først frilek, etterfulgt av en lesestund og samling. Deretter er det lunsj. Etter det er det tid for leking enten inne eller ute.