– Stabil, friluft og god stemning

Nerigard barnehage ligger rett ved studentbyen på Nattland, kun fem minutter å gå fra Nattlandsveien. Barnehagen har et nydelig uteområde med gapahuk og grillhytte. I denne barnehagen er det ekstra fokus på musikk og bevegelse. Med andre ord, Nerigard har det meste.

Stabil personalgruppe

Karoline Frydenlund (31) har to barn, Livia (4) og Sonja (2), i barnehagen. Da hun skulle finne barnehage bodde hun i studentbyen på Nattland. Selv om de nå har flyttet har de valgt å bli værende i barnehagen fordi de er så fornøyde.

– Jeg snakket med en medstudent som anbefalte meg denne barnehagen. Derfor satt jeg den på førstevalg. Hun fortalte at de ansatte hadde veldig lavt sykefravær, noe som har vist seg å stemme, forteller Frydenlund. 

Sonja og Livia.JPG

Hun legger til at det er en stabil personalgruppe. Det er sjeldent et nytt fjes blant de ansatte i barnehagen, og hvis de skulle trenge en vikar er det ofte de samme som hjelper til. 

– Jeg har et veldig positivt inntrykk av de ansatte. De er virkelig dyktige, både de som er utdannet og ikke, forteller hun. 

Hun har god kommunikasjon med de ansatte, og forteller at hun benytter seg av MyKid. Det er en kommunikasjonsportal hvor man kan få nyttig informasjon, registrere fravær, og se bilder fra hverdagen i barnehagen.

– Det var veldig praktisk da barna var mindre og jeg kunne få en oppdatering på hvor lenge de hadde sovet i løpet av dagen, sier Frydenlund. 

Sonja.JPG

Barnehagen benytter seg av Marte Meo-metoden. Gjennom denne metoden blir det brukt videoer og visuelle bilder for å styrke samspillet mellom voksne og barn. Den blir brukt jevnlig til personalutvikling for å få en bedre forståelse av barnet.

– Hvis det er noe som skjer i barnehagen er de ansatte veldig rolige og tar barna på alvor. Jeg har aldri vært i en situasjon hvor jeg har følt at barna burde blitt møtt annerledes av de ansatte.

Skogsuken

Frydenlund er fornøyd med den praktiske beliggenheten med gode bussforbindelser. I tillegg består uteområdet av en naturlekeplass med rom for lek og moro. 

– Uteområdene er kjempebra. Det er stort, variert, og trygt for alle til tross for litt terreng. I tillegg er de flinke til å benytte seg av skogsområdet i nærheten til å gå tur. 

I løpet av våren har de noe som kalles skogsuken. Da flyttes hele barnehagen ut i skogen. I to uker i strekk er barna ute hele dagen. Skogsuken bidrar til at barna lærer å utforske og leke i nye omgivelser.

– Da henter man og leverer i skogen. Dette synes barna mine er helt supert, forteller hun.

Sonja, Karoline og Livia.JPG

Fokus på musikk og bevegelse

En typisk dag for Livia og Sonja begynner med frokost med de andre barna. Etter det går de ut for å leke, etterfulgt av en samling og lunsj. Deretter er det tid for antikviteter enten inne eller ute. Utover dagen blir det servert frukt, før det er tid for henting.

Et av satsningsområdene i barnehagen er kreativ utfoldelse gjennom musikk og bevegelse.

– Det er ofte vi kommer og henter at de har utedisco. Da står alle barna og danser og koser seg. På sommeren kan de ha på hageslangen hvis det er veldig varmt, forteller Frydenlund. 

Gjennom musikk og bevegelse lærer barna å forsterke vennskap og fellesskapsfølelsen gjennom sang, dans og bevegelse. Musikk gir et godt utgangspunkt for å danne nye relasjoner og vennskap. 

– Dette er en fin måte å aktivisere alle barna på. Det er helt tydelig at barna har det gøy i barnehagen, sier hun.