– Hyggelig, trygt og gøy

Fantoft Barnehage ble bygget i 2017 og består av moderne bygg, inkludert et stort uteområdet med sykkelvei, sandkasser, lekeapparater, akebakke og bålplass. Barnehagen ligger i første etasje i de nye studentboligene på Fantoft studentby.

Alexandra Baker, student på Høyskolen i Kristiania (HK), og sønnen Emil (2) er veldig fornøyd med tilbudet i barnehagen.

– Da jeg lette etter barnehagen ønsket jeg en barnehage som var nærme der vi bor, med et fint uteområdet og flinke ansatte, forteller Baker.

fantoft.jpg

Flinke ansatt

Familien bor på Landåstorget. Til tross for en liten avstand har de valgt at Emil skal fortsette i barnehagen.

– Vi så hvor godt han trivdes og valgte derfor å ikke flytte han til en barnehage nærmere der vi bor. Det er veldig enkelt å bare ta bybanen frem og tilbake, sier hun.

Baker opplever de ansatte som veldig hyggelig med gode kommunikasjonsevner. Barnehagen bruker Marte Meo-metoden for å styrke samspillet mellom voksne og barn. Metoden blir brukt jevnlig til personalutvikling for å få en bedre forståelse av barnet.

IMG_0901.JPG

– Emil liker de veldig godt. Han klemmer de hver dag og føler seg veldig trygg rundt de, forteller hun. 

God kommunikasjon

I tillegg til dialog med de ansatte rundt henting og levering, har hun mye kommunikasjon med de ansatte på MyKid. Dette er er en app hvor man får nyttig informasjon om blant annet planleggingsdager eller sykdom som kan gå rundt i barnehagen. I tillegg kan de registrere fravær og se bilder fra hverdagen.

– Det funker kjempebra. Her kommer det oppdateringer fortløpende. Det er ikke alltid man har muligheten til å snakke med de ansatte når man er i barnehagen, så da er det fint med mer informasjon om hverdagen i appen.

Hun bruker også appen til å få med seg praktisk informasjon fra ledelsen. I tillegg kan hun se gjennom appen hvor mye Emil har sovet i løpet av dagen i barnehagen.

Et typisk dag for Emil starter med en morgensamling med alle barna. Her synger de og danser. Etter det går de i smågrupper og tar i bruk de ulike rommene, eller er ute og leker. Deretter er det lunsj, etterfulgt av soving. Dagen avsluttes med ulike aktiviteter og servering av frukt.