– Inkluderende, trygt og kreativt

Fantoft Gård Barnehage ligger kun et steinkast fra bybanestoppet og Fantoft Studentby. Barnehagen består av to hus med seks avdelinger. Midt på lekeplassen befinner det seg et “eventyrhus” med magiske kriker og kroker.

Stine Halvorsen (31) er svært fornøyd med tilbudet i barnehagen, og har hatt barn her siden 2013. Da hun lette etter barnehage til eldste var hun student på Universitet i Bergen (UiB).

Flinke ansatte

– Da vi skulle finne barnehage i 2013 var det viktig å finne noe tilgjengelig og nært. Vi bodde i studentbyen her på Fantoft, så da var det veldig praktisk å velge Fantoft Gård Barnehage, sier Halvorsen.

Da hun ble ferdig utdannet som lærer i 2019 var hun redd for at Magnus (5) måtte bytte barnehage. Det måtte han heldigvis ikke. I alle Sammen barnehagene kan både studenter og ikke-studenter benytte seg av tilbudet. 

Fantoft Gård.JPG

For Halvorsen er det viktig med en barnehage hvor barna blir sett og ivaretatt.

– De ansatte er ekstremt flinke. Både på relasjonsbygging og å se det enkelte barnet, forteller hun.

Marte Meo-metoden

Fantoft Gård Barnehage benytter seg av Marte Meo-metoden. Gjennom denne metoden blir det brukt videoer og visuelle bilder for å styrke samspillet mellom voksne og barn. Den blir brukt jevnlig til personalutvikling for å få en bedre forståelse av barnet.

I og med at Halvorsen har hatt barn i Fantoft Gård Barnehage siden 2013, har hun hatt muligheten til å se hvordan de ansatte har utviklet seg etter at Marte Meo-metoden ble tatt i bruk. 

– Det har vært veldig fint. Etter de begynt med Marte Meo-metoden kunne man se en utvikling hos de ansatte. De ble enda bedre på å se barna, sier Halvorsen.

En av de mange grunnene til at hun er fornøyd med Fantoft Gård Barnehage er på grunn av det inkluderende miljøet.

– Gjennom Marte Meo-metoden lærer barna ulike ting og har ulike fokusområder. Der har de blant annet lært at det er greit å være annerledes, forteller hun.

Fantoft Gård Magnus2.jpg

Kommunikasjon

Barnehagen bruker MyKid som en kommunikasjonsportal mellom de ansatte og foreldre. Her kan man blant annet få nyttig informasjon, registrere fravær, og se bilder fra hverdagen i barnehagen. Dette er Halvorsen fornøyd med.

– Det funker veldig bra. Da kan jeg sa hva han har gjort i dag og hva som er planene for morgendagen. I tillegg har jeg muligheten til å få se bilder. 

Hun legger til at det er veldig kjekt å få et innblikk i hverdagen deres. 

En typisk dag for Magnus er en rolig morgen i barnehagen. De begynner med en felles morgenstund, etterfulgt av en aktivitet inne eller ute. Deretter er det lunsj. Resten av dagen benyttes til leking ute, før det tilslutt blir servert frukt. Etter det er det tid for henting.

– De ansatte i barnehagen er veldig flinke til å tilrettelegge og bruke nærområdet som et supplement. De er mye ute og går turer, noe som er viktig for Magnus, forteller hun.

Alt i alt er Halvorsen veldig fornøyd med barnehagen. Eksamensgarantien var også en viktig faktor for henne da hun skulle velge barnehagen.

– Selv om jeg aldri fikk bruk for garantien var det en trygghet å vite at hvis det skulle oppstå noe på eksamensdagen var det kjente ansatte som tok vare på barna.