– Kreativ, utfordrende og godt miljø

Bortigard Barnehage ligger på Nattland, kun fem minutter å gå fra Nattlandsveien. Eileen Vie (25) er en av de heldige som har barn i Bortigard Barnehage. Sønnen hennes, Julian (5), stortrives i barnehagen og tilhører avdelingen “Saturn”.

Gikk over all forventning

Da Vie skulle finne barnehage var det viktig for henne at sønnen hennes kunne føle seg trygg og kjenne på utfordringer.

– De ansatte i barnehagen er veldig hyggelige og stabile. De har vært der fra dag én, så Julian føler seg veldig trygg, sier Vie. 

Eileen og Julian i garderoben.JPG

Hun forteller at det aldri er noe problem å levere han om morgningen fordi han trives så godt. 

– Den tilvennigsperioden da han begynte i barnehagen gikk over all forventing. Han følte seg fort trygg i barnehagen, forteller hun. 

Barnehagen bruker MyKid som en kommunikasjonsportal mellom de ansatte og foreldre. Her kan man  se bilder fra hverdagen, i tillegg til å lese om hva de har gjort i løpet av dagen.

– Når han kommer hjem pleier vi å se på bilder sammen fra dagen mens han forteller hva han har gjort. Det er en fin måte å et innblikk i hverdagen hans på, forteller hun.

Vie bruker også appen til å registrere fravær og ferie, i tillegg til å få en oversikt over planleggingsdager eller sykdommer hos barna.

Utfordrende terreng på godt og vondt

Bortigard Barnehage ligger på en topp med en fantastisk utsikt. En konsekvens av dette er et utfordrene terreng. Vie forteller at det er både fordeler og ulemper med dette. 

Barnehagen vinter.jpeg– Barna får en utfordring og muligheten til å klatre, ake og sykle. I starten var jeg litt skeptisk, men han har lært at man må være forsiktig for å unngå fall og knall, sier Vie.

Hun forteller at det var de hyggelige ansatte som overbeviste henne om at sønnen skulle gå i Bortigard barnehage. De ansatte betrygget henne om at terrenget ikke var et problem.

Varierte aktiviteter både inne og ute

Bortigard har et stort uteområde som inkluderer sandkasser, gapahuk og grillhytte. En typisk dag for Julian begynner tidlig i barnehagen rundt halv åtte. Da er han som regel den første som kommer, men får godt selskap av en av de ansatte mens han spiser frokost. Etterhvert går turen ut, før de senere spiser lunsj. Deretter går barna ut igjen, og tilslutt avsluttes dagen inne før de blir hentet.

– De ansatte er flinke til å aktivisere barna med for eksempel hinderløyper. De har full kontroll på hvordan de skal få med seg alle barna og motivere, sier hun.

Eileen og Julian foran Gapahuk.JPG

Julian har ganske lange dager i barnahagen. Da er det viktig for Vie at det er rom for mye lek, men også å slappe av. 

 

Bortigard Barnehage har mye fokus på kunst og kreativitet. I 2021 vant barnehagen nasjonal pris for kunstprosjeket sitt MELLOM, SAMMEN. 

– De har ulike kunstprosjekter i barnehagen. En gang skulle de male selvportrett. Alle barna var så fornøyde og gledet seg til å vise det frem til oss voksne da vi skulle hente, forteller hun.

Barnehagen bærer et preg av at det er gammelt, men Vie forteller at det alltid er rent og fint. I tillegg oppleves barnehagen som veldig hygienisk. 

– Her har jeg ingenting å klage på, forteller hun.