– Gøy, vennskap og trygghet

Blokksberg Barnehage ligger i Breiviken, rett ved Norges Handelshøyskole (NHH) og Bergen Arkitekthøgskole (BAS). Aline (40) er professor på NHH og er fornøyd med barnehagen.

– Barnehagen har den fineste utsikten og det beste uteområdet man kan tenke seg. I tillegg ligger den veldig nærme jobben min med gode åpningstider, forteller hun.

Utsikt Blokksberg.jpg

Fikk barnehagen sterkt anbefalt

Linus (4) har gått i barnehagen siden han var ett år, og tilhører avdelingen “Kadabra”. Yngste familiemedlem er 5 måneder, og Aline har allerede søkt om plass til datteren sin.

– De var veldig flinke med Linus i barnehagen, og han var veldig fornøyd fra første øyeblikk. Derfor bestemte vi oss for å søke om plass til yngste, forteller hun. 

Aline fikk barnehagen sterkt anbefalt av flere kollegaer. Dette var en av de mange grunnene til at de hadde Blokksberg Barnehage på førstevalg.

Linus som leser.JPG

– De ansatte i barnehagen oppleves som veldig hyggelige og trygge. Det viktigste for meg er at barna mine føler seg trygge og at de ansatte bruker tid med barna, sier Aline

Flinke ansatte med gode pedagogiske evner

Barnehagen bruker Marte Meo-metoden for å styrke samspillet mellom voksne og barn. Metoden blir brukt jevnlig til personalutvikling for å få en bedre forståelse av barnet.

– Det er veldig betryggende og nyttig at de har en kvalitetssikring av de ansatte, sier hun.

Hun er fornøyd med dialogen mellom de ansatte i barnehagen og foreldrene. Mye av kommunikasjonen foregår gjennom kommunikasjonsportal MyKid. Dette er er en app hvor man får nyttig informasjon om blant annet planleggingsdager eller sykdom som kan gå rundt i barnehagen. I tillegg kan de registrere fravær og se bilder fra hverdagen.

– MyKid er veldig praktisk. I går fikk jeg beskjed om at sønnen min hadde våt dress, så jeg måtte ta med ekstra tøy. Jeg mottok også et bilde hvor de satt ute rundt bålpannen og spiste lunsj. Det er veldig koselig, forteller Aline.

En variert hverdag i Blokksberg Barnehage

Det er to typer av typiske dager for Linus i barnehagen. De starter enten dagen inne eller ute. Etter lunsj så bytter de. 

Linus og Aline.JPG

– De er mye ute, noe både jeg og sønnen min synes er stas. Et typisk dag går til mye lek både inne og ute. Akkurat nå lager de sine egne kostymer til karneval, forteller Aline.

I barnehagen får de servert frokost, lunsj og frukt, og på fredager får barna lov til å delta på matlagingen. 

– Jeg synes det er veldig bra at de lærer hvordan man tilbereder mat og tar ansvar. Fredagslunsjen de får er super, i tillegg spiser de mye frukt og grønt, forteller hun.

Blokksberg er en "Fiskesprell-barnehage", noe som innebærer et fokus på et sunt og variert kosthold. I tillegg vektlegges språk, humor og glede i barnehagen.