Aktivitetstips

Våre pedagoger har laget noen gøye aktivitetstips til ting du kan gjøre sammen med barna.

TurBINGO 
Frisk luft er godt og nødvending. Tegn eller klipp ut bilder fra aviser/ukeblader eller bruk mal som er tilgjengelig på nett om dere har skriver hjemme. Velg sammen med barna hva dere skal finne på turen! Trenger ikke være så mange ting og tilrettelegg bingoen etter hvor dere har tenkt å gå. En TurBingo i skogen ser annerledes ut enn TurBingo langs veien eller i parken. 

«Hvem er borte?» 
Barna i barnehagen elsker å leke «Hvem er borte?» eller «Kims lek»Be barna velge og hente 4-6 gjenstander/leker. Så trenger dere et skjerf, kjøkkenklut, eller lignende.  

kims lek.jpg

Hinderløype i stuen 
De fleste av oss har puter, sofa, stoler, skjerf som kan brukes som tau og lignende. Vær kreative og forvandle stuen til en kjempestor hinderløype. Barna elsker å hoppe, klatre, balansere og bruke kroppen sin! Slik får de utfolde seg motorisk og kan holde på i evigheter! Et spennende element er å si at gulvet er lava! Eller at det bor mange krokodiller der! Så vi må være ekstra forsiktig å ikke falle utenfor løypen. Hinderløype kan man selvsagt lage ute også

Hytte 
Store laken, tepper, gamle gardiner er geniale å legge over et bord, eller over flere stoler. Utrolig hvor mange som kan få plass i en liten hytte.

Karse 
Det nærmer seg påske! Å så karse før påske er tradisjon. Karse selger de på en del matvarebutikker og på blomster/hage butikker. Du kan så dem i bomull. Som vase kan du bruke nesten hva du vil. Kopp eller krus. Eller tenke resirkulering og bruke gamle yoghurt begeret eller tomme eggeskall (vaske dem litt først gjerne). Om mor har en gammal strømpe, kan man prøve å fylle den med bomull og karsefrø, lime på noen øyner og værhår. Så plutselig har du et karsepinnsvin.

Samlingsstund 
Barna elsker samlingsstund! Flere av dem har full kontroll på hvordan vi gjør det. Spør dem gjerne om at de holder samlingsstund for dere, bamsene og andre i heimen. Sanger vi pleier å synge er: 

 • God morgen alle sammen 
 • Ai, ai ai ….. er her 
 • Jeg åpner vindu og kikker ut 
 • En liten kylling 
 • Gjeterguten 
 • Bæ bæ lille lam 
 • Lille Petter Edderkopp 
 • Med krøllet hale (grisen) 
 • En elefant kom marsjerende 
 • Er du veldig glad og vet det, ja så…. (klapp, hopp, dans, osv) 
 • Alla barna …. (hopper, tramper, vinke) 
 • Hodet, skulder kne og tå.  
 • Du har to øyner  

Pastasmykker 
Har dere makaroni og eller pasta penne hjemme? La barna få male på dem, eller bruk dem slik de er. Finn garn/tråd, noe som barna kan tre dem igjennom og vipps, nye gøye smykker å pynte seg med.

Små kokker 
Barna i barnehagen elsker å hjelpe til, om det er med å dekke på eller bidra med matlaging. Flere har allerede god erfaring med å hjelpe med å forberede lunsj/middager og er flinke hjelpere. De er gode på å røre, om det er eggerøre eller en vaffelrøre som skal tilOg de er kanon flinke på baking! Sett gjerne en bolle eller rundstykke deig, og la barna kose seg! 

90071153_518428249075806_7606017306006650880_n.jpg

Potettrykk 
Enkleste form for trykk teknikk. Skjær poteten i to, skjær ut enkle figurer i snittflaten og påfør maling eller trykksverte. Bruk poteten til å trykke, som stempel og dekorer arket. Andre tips er å male med gaffel eller oppvaskkost, blir spennende og annerledes malerier.